18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Polis Amca Anasınıfı açıldı

AKÇAKALE EMNİYETİ

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü esnaf ve köylünün desteği ile yapımına üç ay önce başlanılan "Polis Amca Anasınıfı" dersliği törenle hizmete girdi.

Polis Amca Anasınıfının açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Hanif Şahin, Akçakale Emniyet Müdürü Mehmet Topçu, Akçakale Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, polisler, daire amirleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise, "İlçemizde ana sınıfı yapım çalışmaları son hızıyla devam etmektedir. Biz okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Bugün burada polis amcaların katkısıyla belki de yapılan en iyi ana sınıfına kavuşmuş olacağız. Polis amcalar üç aydır bıkmadan yorulamadan bizzat kendileri çalışarak bu ana sınıfını yapmışlardır. İlçemizde bütün kurumlar anasınıfı yapım atağına geçmiştir. Geçtiğimiz günlerde diyanet mensupları bir anasınıfı, öğretmenler iki anasınıfı, jandarma bir anasınıfı,

belediye anasınıfı ve sağlık gurup başkanlığımda bir anasınıfı yaparak bu kervana katkı sunacaklardır. Eğitim kervanı, eğitim gönüllülerin desteği ile daha iyi bir yerlere ulaşacağına inanıyorum. Yüzde ön üç olan anasınıfı sayımızı bu yıl yüzde altmışa yükselttik, hedefimiz yüzde seksene ulaştırmaktır. Eğitim seferberliğimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Bu vesileyle polis amca anasınıfı yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Polis amca anasınıfı yapımında katkısı olan her kese teşekkür eden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise, "Öncelikle Akçakale Emniyet Müdürlüğü mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kendileri Urfa bölgesinde bir ilki başardılar. Bu çalışmada katkılarından dolayı kaymakam ve belediye başkanıma hassaten teşekkür ediyorum. Eğitimde okul öncesi eğitim çok önemlidir. Minik çocuklarımız bu sınıflarda okuyarak memlekete ve vatana hayırlı bir evlat yetişecekler. Bu işte emeği ve katkısı olan herkeseteşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi polis amca anasınıfının yapımında emeği geçen Akçakale Emniyet Müdürü Mehmet Topçu'ya onur belgesi verdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ise inşaatın yapımında 3 ay boyunca aralıksız çalışan 3 polis memurunu, onur belgesi ile onurlandırdı. Ödül törenini ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri sınıfları gezdi.

AKÇAKALE EMNİYETİ
AKÇAKALE EMNİYETİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:11:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 00:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?