18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Sınır kapısı bir türlü açılamıyor...

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Akçakale İlçesi’nde yaptırılan sınır kapısı, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin sınır kapısı yapmaması nedeniyle atıl bir vaziyette bekliyor.

Suriye Arap Cumhuriyeti’yle 200 kilometre uzunluğunda sınırı bulunan Şanlıurfa’da sınır kapıları çözüm bekliyor.

Suriye ile en uzun sınırı bulunan il olmasına rağmen Şanlıurfa’da ticari anlamda çalışma yapılacak kapı olmadığını belirten Demirkol, 1988 yılından beri sınır kapılarıyla ilgili problemin çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

1988 yılında dönemin cumhurbaşkanına sınır kapılarıyla ilgili brifing verdiklerini, ancak aradan geçen zamana rağmen bu konuda çözüm sağlanamadığını vurgulayan Demirkol, "Son olarak Akçakale İlçesi’nde modern bir sınır kapısı yaptık. Burası hükümet tarafından sınır ticaret merkezi olarak öngörülüyordu. Biz 660 milyar liraya tamamladık. Ama hala Suriye tarafında bir çalışma olmadığı için modern bir şekilde inşa edilen bina atıl vaziyette bekliyor" dedi.

Akçakale Sınır Kapısı’nın açılması için hükümetin Suriye tarafıyla görüşüp karşı tarafta da benzer bir yapılanmayı sağlaması gerektiğini kaydeden Demirkol, "Ama bir yerde bir kopukluk var. Aylar geçmesine rağmen Suriye tarafına bir kapı yaptırılamadı. Bizim yaptırdığımız bina da öyle atıl bir vaziyette bekliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:01:20
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?