16
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Sınır kapısında çalışmalar sürüyor

Akçakale Sınır Kapısı'nın 1. sınıf olarak hizmet verir hale gelmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. 2004 yılında Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonu ile Gümrük Müsteşarlığı, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası'nın katkıları ile tamamlanan Akçakale Gümrük Müdürlüğü hizmet binasında yol yapım çalışmaları başladı.


Akçakale Sınır Kapısı'nın 1. sınıf olarak hizmet verir hale gelmesi için Genel Kurmay Başkanlığı nezdinde çalışmalar başlatılmıştı. Çalışmalar sonunda iki gümrük sahası birleştirilmiş ve mayınlı alan askeri birliklerce temizlenmişti. Sınır kapısının açılması için gerekli olan yol çalışmaları da ödenek temini sonrası hemen başladı.


Vali vekili Akdemir, "Akçakale Sınır Kapısının 1. sınıf olarak hizmet verir hale gelmesi için sayın valimizin Genel Kurmay Başkanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu; iki gümrük sahası birleştirildi ve mayınlı alan askeri birliklerce temizlendi. İki gümrük sahası arasındaki yolun yapımına kısa süre önce valiliğimiz imkanları ile başlanmış olup, yol kısa sürede bitirilecektir. Gelecek ödenek ile ihata duvarı da gerekli prosedürler tamamlanarak yapılacak ve kapı hizmete hazır hale getirilecektir. Akçakale Sınır Kapısının açılması ile Akçakale, Şanlıurfa ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.


Sınır kapısındaki çalışmaları takip eden Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş ise "Uzun zamandan beri yapımı dört gözle beklenen Akçakale Sınır Kapısının yolu sayın Valimizin talimatıyla mahalli imkanları kullanarak yapımına başlanmıştır. En kısa zamanda tamamlanıp, ihata duvarları da yapıldıktan sonra hizmete açılacaktır" diye konuştu.
205 metre uzunluğundaki yolun dört gidiş ve dört geliş olarak yapılacağını belirten valilik adına yol çalışmasını üstlenen firma sahibi Vedat Bucak, bir hafta içinde çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 16:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?