31
Mayıs
2024
Cuma
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Sınır kapısında eylem

SINIR KAPISINDA EYLEM

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe gümrük kapısında, Suriye hükümetinin Türk araçların geçişleri ile ilgili aldığı karara isyan eden vatandaşlar, eylem yaparak araç lastiği yaktı.

Suriye Cumhuriyeti Rakka Valiliği tarafından, Türkiye'den Suriye'ye günü birlik geçen hususi araçların haftada bir geçişlerine izin verileceği kararı, Akçakale gümrük kapısından geçmek isteyen hususi araç sahiplerini çileden çıkardı. Hususi araç sahipleri bu karara isyan ederek Akçakale gümrük kapısında toplanarak eylem yaptı. Haftada bir geçişlere isyan eden Türk vatandaşlar araç lastiği yakarak, Suriye'nin aldığı kararı protesto etti.

Gümrük kapısı önünde yakılan araç lastiği, Akçakale Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Akçakale gümrük kapısındaki olayların büyümesi üzerine Akçakale'de görev yapan Emniyet güçleri yeterli gelmeyince Şanlıurfa'dan takviye çevik kuvvet ekipleri ve beraberinde panzer getirtildi.

Suriye'nin başlattığı uygulamaya tepki gösteren Halaf Taçyıldız, "Suriye, bu uygulamayla yüzlerce hususi araç sahibini mağdur etmiştir. Suriye Cumhuriyetinin tek taraflı aldığı bu kararı kabul etmiyoruz. Yetkililerin bir an evvel bu soruna çözüm getirmesini bekliyoruz. Bu uygulama ile birlikte Türkiye Devleti günlük 100 bin TL zarara uğratılmıştır. Bu uygulamayla hangi akla hizmet edildiğini bilmiyoruz. Hususi araç kullanan ve mağdur edilen bu kadar ailenin geçimini kim temin edecek. Bu kapı bizim rızık

kapımızdır. Bu uygulamanın hayata geçmesi halinde biz buradan gelen araçlara zarar veririz. Bu yüzden bu uygulamanın sona erdirilip en azından hususi araç sahipleri haftada bir yerine üç günde bir yapsalar belki bu kabul edilebilir. Bu uygulama insanlara alternatif bırakmamıştır. Şimdi biz ne yapacağız. Hırsızlık mı yapalım, yol mu keselim, ne yapalım yani. Milletvekillerimize, Bakanımıza, Valimize sesleniyoruz. Bu soruna bir çözüm bulun yoksa insanlar burada kan dökecek" dedi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün izinde olması dolayısıyla yerine vekalet eden Harran Kaymakamı Serkan Keçeli de olayları duyar duymaz Akçakale gümrük kapısına geldi. Vatandaşlarla konuşan Kaymakam Keçeli, olayın araştırıldığını ve bu konuda kaymakamlıkça herhangi bir bilginin ve resmi bir yazışmanın ellerinde olmadığını, bu alınan kararın nasıl alındığı ile ilgili olarak araştırma yapılacağını ve görüşmelerin devam edeceğini, bu sorunun çözümü için Suriyeli yetkililerle görüşüleceğini ifade etti.

SINIR KAPISINDA EYLEM
SINIR KAPISINDA EYLEM
SINIR KAPISINDA EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 15:55:03
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 17:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?