22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKALE - ŞANLIURFA

Sınırda bayramlaşma hazırlıkları

Akçakale ilçesinde Ramazan Bayramı'nda Suriye Arap Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşlarının hazırlıkları sürüyor.


Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriye Arap Cumhuriyeti'nde akrabaları ile bayramlaşmaya gidecek olan vatandaşların idari mektupları ilçe emniyet müdürlüğünde dağıtılmaya başlandı. İdari mektuplar şahısların bizzat yada birinci derecede akrabaları imza karşılığında alabileceği bildirildi.


İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş,konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "12 Ekim Cuma günü Ramazan Bayramı münasebetiyle Suriye Arap Cumhuriyeti'nde akrabaları bulunanların yanına gidecek olan vatandaşlarımızın idari mektupları dağıtılmaya başlanmıştır. Sınır ötesi bayramlaşmak için müracaat eden bin 157 kişiden, bin 142 kişinin ismi kesinleşmiştir. Kesinleşen bu isimler idari mektuplarını imza karşılığında ilçe emniyet müdürlüğünden alabilirler. Sıra numarası 1 ile 700 arası olan idari mektuplu kişiler 14 Ekim Pazar günü, 701-1142 numarası olan kişiler ise 15 Ekim Pazartesi günü çıkış yapacaklardır. Girişler saat 08.00 de başlayıp 17.30'a kadar sürecektir. Vatandaşlarımızın giriş ve çıkışlarda idari mektup gösterme zorunlulukları vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 11:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?