Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yeni kurulan Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde sahtecilik yapıldığı iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, Akçakale ilçesinde Güzelyurt Sulama Birliği seçimi 21 Kasım 2009 tarihinde yapıldı. Seçim sonunda başkanlığa Abdulhakim Badak seçilmişti. İddiada Güzelyurt Sulama Birliği tüzüğünde "Seçimden en az üç 3 ay önce ve süresi 5 yıldan fazla olmamak kaydıyla noter tasdikli olması gerektiği" belirtilirken, yapılan araştırmada seçimden 5-6 gün önce noterde tanzim edilen kira sözleşmeleri bulunduğu saptandı. Birlik tüzüğüne aykırı bir şekilde kira sözleşmelerinin Şanlıurfa Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne sunuldu. Mahalli İdareler Müdürü İ.Halil Asar'ın Bilgi köyündeki usulsüz başvuruları kabul ederek, araştırma yaptı.
Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde sahtecilik yapıldığı iddiası ile yapılan müfettiş araştırma raporunda ise şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan araştırmada kira sözleşmelerindeki noter mührünün 2003 yılına ait mühür olduğu, ayrıca köy muhtarlarına verilen belgedeki imzaların kendilerine ait olmadığı beyanı, 06 Nisan 2009 ve 11 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenmiş gibi görünen sahte gayrimenkul kira sözleşmeleri bulundu. 19.10.2009 tarihinde Bilge köyü tarafından teslim edilen çiftçi dosyaları 20.10.2009 gününden sonra asılları, sahteleri ile nasıl değiştirildiği, Güzelyurt Sulama Birliği delege seçimlerinde Bilgili köyünde çiftçi olarak oy
kullanma hakkı bulunmayan 27 kişinin kira sözleşmelerindeki tarihleri, birileri birlik tüzüğüne uygun hale getirerek kişilerin çiftçi olarak seçimlere katılması sağlanmıştır. Yapılan incelemelerde belgeler üzerinde oynama yapıldığı ancak, bazı harflerin kalıplarının uymadığı görülmüştür. Yapılan tespit çalışmalarında bazı parmak izlerinin birbirine uymadığı, ancak bu sahteciliği kimlerin yaptığının araştırılması gerekiyor. 29 kişinin kira sözleşmesi gerçeğe aykırı düzenlenmiş olmasına rağmen, bu kişilere
ait sözleşmelerin Güzelyurt Sulama Birliği tüzüğüne aykırı olduğunu bile bile hangi belgelere dayanarak ve hangi gerekçelere ile bu şahısların Bilge köyü çiftçi listesine göz yummuştur. Bununla birlikte bu şahısların hangi belgelere dayanarak oy kullanmalarına izin verilmiştir. Müteaddit defalarda valiliğe dilekçe verilip şikayet edildiği halde ancak gerekli incelemelerin avukat nezaretinde yapıldığı tespit edilmiştir. Hamit Çetin'in vekil avukatı Selim Hartavi tarafından Valiliğimize değişik tarihlerde müracaat ettiği tespit edilmiştir. Bu başvuruda Bilge köyündeki çiftçi seçmen listesine itiraz ederek, bu köydeki bazı seçmenlerin idareye teslim edilen belgelerin incelenmesini istemiştir."
Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Bilgili köyünde ikamet eden ve çiftçi olan Hamit Çetin, "Ortada bu kadar usulsüzlük var ve olay yargıya intikal etmiştir. Ancak bizim bir endişemiz var. Birileri siyasi baskı kurarak bu işi örtbas etmek istemektedir. Bizim endişemiz birileri bu işi örtmek istemektedir. Geçtiğimiz günlerde bizde Güzelyurt Sulama Birliği seçimi yapılmıştır. Seçimde, delege seçimlerinde usulsüzlük yapılmıştı ve biz tespit etmiştik. Birileri bizim köye gelerek kendi aralarında organize olarak çiftçi olmayanları çiftçi gösterip gerçek tapu sahiplerimi mağdur etmişlerdir. Burada sahtecilik yapılmıştır. Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde noterde sahte evrak düzenlemişler. Bizler çiftçi olarak mağdur olduk. Gerçek çiftçi tapu sahipleri mağdur oldu. 30 sahte çiftçi tasdik ederek bu sahteciliği yapmışlar. Güzelyurt Sulama Birliği seçiminde yapılan sahteciliği ve hileyi şikayet ettik. Şanlıurfa Valiliğine müracaat ettik ve Valilik bize müfettiş atadı. Müfettiş yapılan hile ve sahteciliği tespit etti. Ve olay yargıya taşındı. Suçluların ortaya çıkmasını bekliyoruz" dedi.
![]() |
![]() |
bu ülkede her zaman birileri bazı olayların üstünü büyük bir ısrarla örtbas etmek istemektedir. ama suçlular her zaman yargının pençesinden kurtulmamıştır.