23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bayramlaşma hazırlıkları

Ramazan ve Kurban Bayramları'nda idari izinle Suriye'ye akrabalarını görmeye giden vatandaşların, bu yıl Akçakale Sınır Kapısı'nı kullanabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Türkiye vatandaşları ile Suriye vatandaşları, bayramlarda akrabalarını görmek için idari izinle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak görüşme imkanı bulabiliyorlardı. Bu yıl Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bitirilen sınır kapısından da bayramlarda görüşme imkanı sağlanması için valilik tarafından çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Şemsettin Uzun, Akçakale Kaymakamlığı'na talimat verdiğini, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Uzun, "Karşı taraf buna nasıl cevap verecek bilemiyoruz. Bizim için bir problem yok. Karşı tarafta kabul ettiği taktirde idari mektuplar bayrama kadar yetişir" dedi.

Vali Uzun, tüm sınır kapılarından görüşme imkanının olmasının gerektiğini ve bundan dolayı bir sınır kapısında binlerce insanın birikme yapmayacağını dolayısıyla bayramlarda önemli rahatlama olacağını belirtti. Uzun, "Hoş bir şey değil idari mektup falan, buradakilerin orada oradakilerin de burada kardeşleri var. Akraba bağımlılığı var. İnsanlar bayramlarda daha rahat gidip gelebilmeli" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 10:31:14
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 12:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?