26
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

AB destekli proje start aldı

CEYLANPINAR BELEDİYESİ AB DESTEKLİ PROJEYE START VERDİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi, 2'nci defa ihalesi yapılan AB destekli "Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi"nde ihaleyi kazanan firmayla yapım işi sözleşmesi imzaladı.

10 Haziran 2009 tarihinde ilk ihalesi yapılan, Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi ve GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması Projesinin ihalesine katılan 2 firma, ihale kriterlerini sağlayacak yeteri şartları yerine getirmediğinden ihale iptal edilmiş ve 08 Ekim 2009 tarihinde ikinci defa ihale yapılmıştı.

6 şirketin katıldığı ve 1 milyon 563 bin Euro bütçesi olan AB Birliği Destekli Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi ihalesi, yapılan teknik değerlendirmeler ve Merkezi İhale ve Finans Birimi onayından sonra alan Zitaş Zülfikar İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ile Ceylanpınar Belediyesi arasında yapım işi sözleşmesi imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyon 722 Euro olan işin süresi ise 180 gün (6 ay) olan ve yapımına başlanan proje ile Kepez Tepeleri havzasındaki taşkın suların kapalı tahliye kanalları

ilçede ki Antep Deresine mansaplanması (bağlanması) sağlanacak. Proje sonunda ev ve iş yerlerine su baskınları engellenip, muhtemel bir sel riskinin zararları önleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 10:10:02
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 15:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?