24
Mayıs
2024
Cuma
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Bahar bayramı kutlandı

CEYLANPINAR'DA NEVRUZ KUTLAMASI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen Nevruz coşkuyla kutlandı.

Ceylanpınar'da, BDP tarafından organize edilen Nevruz etkinliği Belediyenin kapalı semt pazarında yapıldı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda partili konser alanında hazır bulundu. Nevruz etkinliği sahnede yer alan Belediye Başkanı İsmail Arslan ve parti yönetiminin gökyüzüne güvercin uçurmaları ile başladı. Etkinliğin yapıldığı alanının dışında yakılan Nevruz ateşinde halaylar çekildi. Nevruz ateşinin üzerinden atlamaya çalışan bir genç yere düştü. Belediye Başkanı İsmail Arslan yaptığı konuşmasında "Barış ve Demokrasiye" vurgu yaptı. Belediye başkanının konuşmasının ardından sahneye çıkan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır Kürtçe konuşmasında sınırda patlayan mayınlara vurgu yaparak, "Sınırda patlayan o mayınlar, Türkiye'nin sisteminde patladı. Patlayan mayınlar Kürt'lerin sesi, rengi ve dili oldu. İşte o ses her yere yayıldı" dedi.

Sevahir Bayındır'ın konuşmasının ardından sahne alan Kürt sanatçı Şehriban, alanda bulunanları şarkılarıyla coşturdu. Konser alanı yakınlarında tedbir amaçlı olarak itfaiye aracı ve 112'ye ait ambulans da hazır bekletildi. Konser sonrası konseri izlemeye gelenler olaysız şekilde dağıldı.

CEYLANPINAR'DA NEVRUZ KUTLAMASI
CEYLANPINAR'DA NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:27:03
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?