18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Cami bahçesinden silah çıktı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde jandarma tarafından yapılan operasyonda 2 tabanca, 3 kaleşnikof marka otomatik silah ve bu silahlara ait şarjör ve mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Han köyünde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Mehmet ile Abdulvahap D.'nin evlerinde ve köyün camisinde arama yaptı. Evlerin bazı yerlerinde ve camii bahçesindeki ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette toplam 4 adet tabanca ve bu tabancalara ait olduğu belirtilen 62 adet 7.65 mm çapında mermi, 120 adet 9 mm çapında olmak üzere toplam 182 adet mermi ele geçirildi. Operasyonu genişleten jandarma ekipleri Mehmet D.'ye ait olan kapısı açık garajda torba içinde gizlenmiş vaziyette 3 adet kaleşnikof marka otomatik silah bu silahlara ait 4 şarjör ve 282 adet mermi ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlarla ilgili olarak aynı olan aileden Mehmet, Mehmet, Abdulvahap, Abdulvahap ve İbrahim D. gözaltına alındı. Ceylanpınar ilçe Jandarma Komutanlığında alınan ilk ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden kardeş oldukları belirtilen Mehmet ve Abdulvahap D. tutuklanarak Viranşehir cezaevine gönderildi.

Bu arada, Han köyü muhtarı Necat D., ele geçirilen silahların komplo olduğunu iddia etti. Olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Necat D. komployu geçmiş dönemde husumet yaşadıkları ailenin düzenlediğini iddia etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 13:24:05
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 14:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?