19
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Ceylanpınar'da seçim gerginliği bitmedi

Yerel seçimlerin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen tansiyonu bir türlü düşmeyen Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde halkın endişeleri her geçen gün artmaya başladı.Buna bağlı olarak da Ceylanpınarda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

  Belediye başkanlığını kazanan SHP'li İsmail Arslan'ın tarafları yazdıkları dilekçelerle İç İşleri Bakanlığı'nın harekete geçmesini istedi. Bakanlığı faks yağmuruna tutan SHP'ler dilekçelerinde şunlara dikkat çektiler: "Yüksek Seçim Kurulu'nun talimatı olduğu idda edilerek oy pusulaları Şanlıurfa il Seçim Kurulu Başkanlığı'na intikal ettirilmişti. Bu olay üzerine Ceylanpınar ilçesinde tansiyon had safaya ulaşmış olup kamu güvenliği tehlikeye düşmüştür. Duyumlarımıza göre Şanlıurfa'da oy pusulaları hukuksuz vaziyette alı konulmakta ve dışarıya hiç bilgi verilmemektedir.Yine İl Seçim Kurulu'ndan aldığımız bilgiye göre Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir talimatı yoktur. Ayrıca il Seçim Kurulu da böyle bir talimat belgesi göstermemektedir. Bu durum tansiylonu dahada yükseltmekte ve her an olumsuz olaylara ve pravakasyonlara zemin hazırlamaktadır. Bakanlığınızca yapılan bu hukuksuz işlemlere derhal müdahale edilerek kamu huzurunun sağlanmasını talep ediyoruz."

  28 Mart Yerel Seçimleri'nde 5 bin 625 oy alan SHP'li İsmail Arslan, en yakın rakibi DYP adayı Mehmet Atilla'yı 509 oyla geçerek belediye başkanı olmuş, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak göreve başlamıştı. SHP'li İsmail Arslan, yaşanan gelişmelerin ardından Şanlıurfa Adliyesi önünde yaptığı açıklamada "Komployla karşı karşıyayız.Yüsek Seçim Kurulu'nun İl Seçim Kurulu'na gönderdiği yazıdan sonra dün sabah 06.00'dan itibaren İlçe Seçim Kurulu, mevcut 77 sandıktan oluşan oy sandıklarını Urfa'ya getirmiş bulunuyor. Burada Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını öğrenemedik. YSK'dan mahiyetini öğrenemiyoruz. Genel merkezdeki arkadaşlara bilgi vermiyor." dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 11:23:51
Güncelleme :17 Eylül 2004 Cuma 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?