19
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Eğitim-Bir-Sen yetkili sendika oldu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim alanında yapılan üye belirleme çalışmalarına göre, Eğitim-Bir-Sen 103 üye ile birinci olarak yetkili sendika oldu.

Eğitim-Bir-Sen Ceylanpınar Şube Başkanı Ahmet Yücedağ, Ceylanpınar'da eğitim çalışanlarının haklarını savunan sendikaların en çok üyeye sahip olma ve dolayısıyla yetkili sendika olma yarışının Mayıs ayı itibarı ile netleştiğini belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 15 Mayıs 2009 tarihli toplantısı sonucu Ceylanpınar'da eğitim çalışanları arasında en çok üyeye sahip sendikanın Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) olduğu ilan edilmiştir. Böylece 103 üyesiyle Ceylanpınar'da yetkili sendikanın Eğitim-Bir-Sen olduğu belirlenmiştir. Bu yetkiye ulaşmada sendikamıza bağlı üyelerimize okul temsilcilerimize ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz. Bizim dışımızdaki sendikalar, sendikacılığı sağ-sol çatışmalarının adresi olarak görmektedir. Sendikamız eğitim çalışanlarına ve ülkeye faydalı olmak için çalışıyor Ülkemizde demokrasi kurulması adına sivil anayasa için mücadele ediyor. Eğitim Bir-Sen Ceylanpınar'da yapacağı çalışmalar ile sendikalı ve sendikasız tüm eğitim çalışanlarının temsilcisi olacaktır. Eğitimcilerin yaşadığı sıkıntılar, özlük haklarının geliştirilmesi, kaybolan hakların iadesi, Ceylanpınar'da eğitimde geri kalmışlığın ortadan kaldırılması hassasiyetimiz olacaktır" dedi.

Ceylanpınar'da Eğitim-Bir-Sen yetkiyi aldığından dolayı Ceylanpınar Memur-Sen Başkanı Orhan Şenlik, Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu ve üyelerini kutladı. Eğitim-Bir-Sen Ceylanpınar ilçesinde alınan yetkiyi kutlamak amacıyla üyelerine yönelik, piknik düzenledi. Yoğun ilginin olduğu piknikte eğitim çalışanlarının sorunları, Ceylanpınar'daki eğitim problemleri, eğitim çalışanları arasında sendikalaşma oranlarının yetersizliği hakkında konular konuşuldu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?