25
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

İşsizlere müjdeli haber

CEYLANPINARLI İŞSİZLERE TARIM-İŞ SENDİKASI'NDAN MÜJDELİ HABER

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne 198 daimi işçi alınması kararının ardından, Tarım-İş Sendikası Ceylanpınar Şube Başkanı Hasan Ergün, ilçe muhtarları ile birlikte Ankara'ya giderek TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'i makamında ziyaret ettiler.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğüne alınacak 198 daimi işçilerin İŞKUR'a kayıt aşamasında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için Ceylanpınar Tarım-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Ergün ve Ceylanpınar ilçesinde görev yapan mahalle muhtarları ile birlikte Ankara'ya giderek, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'i makamında ziyaret ederek, işçi alımı konusunda Ceylanpınar halkının hassasiyetlerini dile getirdiler. "Ceylanpınar Tarım İşletmelerinde daimi olarak çalışacak işçilerin çoğunluğu Ceylanpınar'da ikamet eden işsizler olmalıdır" diyen Ergün,

"Ceylanpınar Tarım İşletmelerine alınacak 198 işçi için Ceylanpınar ilçesinde her kafadan bir ses çıktı. İlçe halkının hassasiyetlerini gözeterek ilçemizde görev yapan muhtarlar ile birlikte ilk önce Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile görüşüp ilçe halkının hassasiyetlerini gündeme getirdik. Daha sonra muhtar arkadaşlarımız ile birlikte Ankara'ya giderek, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ile görüştük. Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ne alınacak işçi alımı için Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden işsizlere daha fazla kontenjan ayrılmasını istedik. TİGEM Genel Müdürü, talebimizi geri çevirmedi ve Ceylanpınar ilçesinde, ikamet eden işsizler için yüzde 75 kontenjan ayrılacağını müjdeledi. Geri kalan yüzde 25 oranın da Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde ikamet eden işsizler faydalanacağını belirtti. Yapılan bu olumlu görüşme neticesinde, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'in kısa zamanda Ceylanpınar ilçesine gelerek işçi alımı konusu bizzat yerinde inceleyeceğini dile getirdi. 2010 yılında, Ceylanpınar Tarım İşletmesine toplam 750 daimi işçi alınacağı bizleri daha çok mutlu etmiştir.

Hassasiyetlerinden dolayı, Şanlıurfa Valimiz Nuri Okutan'a, AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerine ve ayıca TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden'e çok teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:42:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 23:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?