25
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Karpuz fiyatları tavan yaptı

CEYLANPINAR'DA KARPUZ FİYATLARI TAVAN YAPTI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, tarladaki karpuzlarda görülen hastalık karpuz fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Dünya genelinde görülen ekolojik dengenin bozulması nedeniyle ülkemizde görülen iklimsel değişimler, kendi her alanda hissettirmeye devam ediyor. Bunun bir örneği de bu yıl Ceylanpınar ilçesinde yaşandı. Ceylanpınar ilçesinin ünlü karpuzlarında görülen hastalık karpuz rekoltesinde önemli düşüşler yaşanmasına neden oldu. Geçen yıl tüketici karpuzun kilosunu 25 kuruştan tüketirken, bu yıl karpuz fiyatları yüzde 300 artarak 75 kuruştan satılmaya başlandı. Ceylanpınar ilçesinde yıllardır karpuz satıcılığı

yapan Turgut Aydemir "Geçen yıl kilosunu 25 kuruştan verdiğimiz, karpuzun kilosunu bu yıl 75 kuruştan satmaktayız. Ünlü Ceylanpınar karpuzunda görülen hastalık nedeniyle, mecburen Adana karpuzu satmaya başladık. Fiyatların aşırı derecede pahalı olması nedeniyle karpuz fiyatlarında önemli derecede düşüş yaşanmaktadır. Karpuz fiyatlarındaki bu yükselişin Ramazan ayı sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 12:33:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?