18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Semt pazarı dönemi başladı

CEYLANPINAR'DA SEMT PAZARI DÖNEMİ BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi tarafından at arabalarının 15 Şubat'tan itibaren yasaklanmasının ardından haftanın 5 günü, ilçenin üç ayrı noktasında semt pazarları oluşturuyor.

Ceylanpınar Belediyesi daha önce aldığı kararla at arabalarının faaliyetlerini yasaklarken, ilçenin çeşitli noktalarında haftanın beş günü semt pazarları kurmaya başladı. Geçimini at arabalarından sağlayanların mağduriyetini ortadan kaldırmak için başlatılan çalışımlar kapsamında oluşturulacak semt pazarlarında yer alacak. 60 kişinin yerleri çekilen kura sonunda belirlendi. Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, 15 Şubat tarihinden başlayarak at arabaların faaliyetlerini izin vermeyeceklerini, bu nedenle vatandaşların kurulacak olan semt pazarlarına ilgi göstererek, semt pazarı kültürünün yerleşmesine katkı sunmalarını istedi. Belediye Başkanı İsmail Arslan, "Bilindiği üzere yıllardır ilçede faaliyet yürüten at arabaları sokak ve caddeleri kirleterek, gerek trafiği aksatarak ve gerekse de açıkta sebze-meyve satarak halk sağlığı konusunda ciddi bir tehdit oluşturmaya devam etmişti. Modern ve çağdaş bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilçemize yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırmak için

daha önce İlçe Trafik Komisyonunun aldığı karar ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Belediyemiz, ilçemizde faaliyet yürüten at arabalarının kaldırılmasıyla ilgili bir dizi çalışma başlatmıştır. Bu çalışmalar kapsamında, halkımızın başlatılan semt pazarları uygulamasına ilgi göstererek, burada tezgah açanların mağdur olmamaları konusunda gerekeli özeni göstermelerini rica ediyoruz" dedi.

Bu arada belediye meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri ve belediye çalışanlarının aralarında bulunduğu kalabalık bir grup konuyla ilgili hazırlanan el bildirilerini ilçe geneline dağıtıp, vatandaşları duyarlılığa davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 13:14:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?