18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Sınırda bayıltan bayramlaşma

Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşma gereği dini bayramlarda gerçekleştirilen 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşma, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde bugün başladı.

Bin 839 aileden oluşan 4 bin 141 kişinin sabah saat 09.00’dan itibaren biran önce Suriye’ye geçmek istemesi üzerine büyük bir izdiham yaşandı. Polisin zaman zaman yetersiz kaldığı izdihamda 16 yaşındaki Ayşe Bulut baygınlık geçirdi.

Ayşe Bulut’a, sınırda hazır bulundurulan ambulansta müdahalede bulunuldu. İzdiham sırasında kalabalık arasında kalan bir kadının kucağındaki bebek ise ezilme tehlikesi geçirirken polisler tarafından son anda kurtarıldı.

Suriye tarafından Türkiye’ye geçen Resul Ayn Kasabası Mıntıka Müdürü Yarbay Zeki Elbasti ve beraberindeki heyeti, Ceylanpınar Kaymakam Musa Uslan karşıladı. Uslan, akrabaların yanına gitmek için sabırsızlanan vatandaşları uyararak, "Birbirinizi üzmeden geçin. Kısa sürede geçişleri sağlayacağız" dedi. Uslan ve Elbasti, vatandaşlarla bayramlaşarak onlara çiçek dağıttı.

Ceylanpınar İlçesi’ndeki geçişlerin halen devam ettiği ve yarın akşama kadar süreceği belirtildi. Bu arada Çeylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan da 41 yıldır göremediği dayı ve teyzesini görebilmek için 48 saatliğine idari mektupla Suriye’nin Resul Ayn kasabasına gitti

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 15:12:41
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 14:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?