26
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Tarım-İş seçimleri iptal

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Tarım-İş Sendikası Ceylanpınar Şubesinin, Genel Kurulu oluşturmak üzere 4 Temmuz 2010 günü yaptığı delege seçimleri güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Şanlıurfa'da bin 145 işçi üyesi bulunan, Tarım-İş Sendikası Ceylanpınar şubesinin 04 Temmuz 2010 Pazar günü yapılan 9. olağan genel kurulunu oluşturacak delege seçimi, Tarım-iş sendikası genel merkezi tarafında görevlendirilen heyet tarafından "Delege seçimlerinin güvenlik içerisinde yapılmasının olanaksızlığı" gerekçesiyle iptal edildi. Heyet, 1145 üyesi bulunan ve 92 delegenin seçileceği, 92 delegelik için 600 kişiye yakın adayın başvurusunun olduğu, bölgenin hassasiyetleri, işletmede çalışan ve oy kullanacak işçilerin köken olarak muhtelif gruplara aidiyetleri, seçimde mevcut yönetime karşı muhalif grupların bulunmasından kaynaklı güvenlik sorunları gerekçesiyle seçimi ileriki bir tarihe erteledi. Tarım-İş Sendikası Genel Merkezinin Genel Başkan Bedrettin Kaykaç imzalı 05 Temmuz 2010 tarih ve 449/1 sayılı yazısında, "Bu erteleme sonrası, daha önce bu hususta yetkisi kaldırılmış olan, Şube yönetimince yapılan delege seçimlerinin hukuken hiçbir geçerliliği olmayıp, yapılacak Genel Kurulun bu seçimde yapıldığı bildirilen delegelerden oluşması mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.

Tarım-İş Sendikası Genel Merkezi, Ceylanpınar Şubesinin delege seçimlerinin, Yönetim Kurulunca tespit edilecek ileriki bir tarihte yeniden yapılacağını duyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:07:04
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?