27
Mayıs
2024
Pazertesi
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

TİGEM'de piknik krizi

CEYLAN İLKÖĞRETİM OKUL AİLE BİRLİĞİ'NDEN PİKNİK ALANI AÇIKLAMASI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Ceylan İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanlığı tarafından piknik alanları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Ceylanpınar ilçesinde Ceylan İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanlığı Gençlik Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 15 kadar velinin destek verdiği basın açıklamasında Ceylan İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Bilan Oğuz, "Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde (TİGEM) piknik yapmak amacıyla izin alınmasına rağmen yaşları 10 ila 15 arasında olan yaklaşık 250 öğrenciye doğayı tanımaları için piknik düzenledik. Fakat piknik için gittikleri Tarım İşletmesi'nden kovuldular. Öğretmenler ve öğrenciler Tarım İşletmesi sınırları içerisinde yer alan Ceylan Parkı alanında piknik hazırlığı yaptıkları bir esnada TİGEM'de görevli güvenlikçiler ve işletme yetkilileri tarafından kovulmuşlardır. Bu yakışıksız tavrı sergileyenlerin başta Milli Eğitim camiasından ve Ceylan ilköğretim okulu öğretmen ve öğrencilerinden özür dilemelidirler" diye konuştu.

Konuyla ilgili Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri ise, "Öğretmenler ve öğrenciler için verilen izin sadece gezi amaçlıdır. Piknik amaçlı değildir. TİGEM sınırlarının belirli merkezlerinde piknik yapılması başta orman yangınlarına karşı ve çevreye zarar verilmemesi için yasaklanmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:14:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 14:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mazlum akan IP: 95.15.188.xxx Tarih : 17.10.2010 12:59:17

Evet yah kovdular