26
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Tır arızası yolu 3 saat kapattı

CEYLANPINAR - MARDİN KARA YOLU 3 SAAT TRAFİĞE KAPANDI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi ile Mardin arasındaki ulaşımı sağlayan kara yolu, bir TIR'ın arıza yapması nedeniyle dün akşam saatlerinde yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı.

Ceylanpınar - Mardin kara yolunun 5. kilometresinde köprü yapım çalışması nedeniyle Karayolları tarafından açılan servis yolunda arıza yapan 33 AEM 24 plakalı mısır yüklü TIR trafiğin 3 saat kapanmasına neden oldu. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluşmasına neden olan TIR, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından sağlanan iş makinelerinin yardımı ile yol kenarına çekildi. TIR'ın yoldan kaldırılmasıyla yol yeniden trafiğe açıldı. Sürücüler açılan servis yolunun dik ve yumuşak olmasından dolayı yolun bu sorunun yaşandığını dile getirdiler.

Trafiğin kapanmasına neden olan TIR'ın sürücüsü Turan Sertkaya, "Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Tosunlu köyünden aracıma yüklediğim mısırı Mersin'e götürüyordum. Ceylanpınar ilçesine 5. kilometre kala Cırcıp deresi mevkiinde köprü yapım çalışması nedeniyle servis yolunu kullanmak zorunda kaldım. Servis yolunun dik ve zeminin ham topraktan olması nedeniyle aracım rampada arıza yaptı. Arıza nedeniyle trafik akışını engellediğim gibi aracımda da maddi hasar meydana geldi. Ayrıca yolda 'ağır vasıtalar giremez' tabelası da yoktu. Yaşanan bu olaydan ötürü yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 11:34:04
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?