19
Mayıs
2024
Pazar
CEYLANPINAR - ŞANLIURFA
Belediye Sayfaları

Ulu Cami’nin minaresi boyanıyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin en eski camisi olma özelliğini elinde bulunduran Ulu Cami'nin 40 metre uzunluğundaki minaresinde boyama çalışmaları başlatıldı.

Bu yıl Ceylanpınar ilçesinde, görülen çamurlu yağış ve buna paralel olarak körfez savaşında petrol kuyularının ateşe verilmesiyle, oluşan dumanın atmosfere karışıp yağmur şeklinde yeryüzüne inmesi, çevreyi kirlettiğinden dolayı Ceylanpınar ilçesinin en eski camisi olma özelliğini elinde bulunduran Ulu Cami’nin 40 metre uzunluğundaki minaresi boyanıyor.

İlçenin Anadolu Dergisi Temsilciliğini yürüten H. Abdulkadir Berhuni ve Ulu Cami İmamı Mehmet Latif Ağar, ortaklaşa karar alarak, minareyi boyamaya başladı.

Minareye iskele kuran işçiler, emniyet tedbirini aldıktan sonra yaklaşık yerden 40 metre uzunluğunda olan minareyi boyatmaya başladılar. Minareyi boyayan boyacılar, minarenin yüksekliği nedeniyle boyama işleminin zor olduğunu dile getirdiler.

Ramazan ayı öncesi minarenin boyatılması Camii cemaatini ve ilçe halkını mutlu ederken, boyama işleminde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?