23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

6 yeni ilkokul açılıyor

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde inşaatları devam eden 6 yeni ilköğretim okulu ve 13 lojmanın eylül ayında hizmete gireceği bildirildi.


Şanlıurfa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Harran merkezde 18 derslikli ilköğretim okulu, Koyunlu Köyü'nde 8 derslikli ilköğretim okulu ve 4 lojman, Damlasu Köyü'nde 8 derslikli ilköğretim okulu ve 4 lojman, Yukarı Yakınyol Köyü'nde 8 derslikli ilköğretim okulu ve 4 lojman inşaatları devam ediyor.
Bükdere Köyü'nde devlet-vatandaş işbirliğiyle 3 derslik yapılırken, Huzurlu Köyü'nde ise hayırsever İsa Yıldırım tarafından 1 derslikli ilköğretim okulu ve 1 lojmanın eylül ayı başlarında tamamlanacağı belirtildi. Açıklamada, Harran İlçesi'nde 2005 yılında Şanlıurfa Valiliği, devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan okullarda toplam 2 bin 280 öğrencinin eğitim göreceği kaydedildi.

Bu arada, Harran merkez ve köylerindeki okul inşaatlarında incelemelerde bulunan Vali Şemsettin Uzun çalışmaları yerinde kontrol etti. İnşaatların hemen hepsinin eylül içinde tamamlanarak eğitim-öğretime açılacağını vurgulayan Uzun, eğitim sektöründeki yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:10:40
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 14:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?