23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

2 günlük bebeği sokağa attılar

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 2 günlük bir bebek, bir cami avlusuna terk edildi. Soğukta donmak üzereyken son anda fark edilerek kurtarılan bebek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir bez parçasına sarılmış 2 günlük bir kız çocuğu, namaza gelen vatandaşların ağlama sesi duymasıyla fark edildi. Karşılaştıkları manzara karşısında şaşıran vatandaşlar, olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, beze sarılı bebeği alarak polis merkezine götürdü. Buz gibi havada donmak üzereyken bulunan bebek, daha sonra Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane personeli kendi imkanlarıyla 2 günlük bebeğe giyecek, biberon ve süt aldı. Polis bebeğin ailesine ulaşmaya çalışıyor.

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dede, bir hafta içerisinde sokağa terk edilen bebek sayısının 2 olduğunu belirterek, "İlçede çok sayıda yoksul vatandaş bulunmaktadır. Burada ciddi anlamda aile planlaması üzerinde çalışma yapılması gerekmektedir. Bu konuda belediye toplu resmi nikahlar düzenlemektedir. Öyle vatandaşlar var ki, hastanede doğum yapacak parası yok, resmi nikahı yok ve yeşil karttan faydalanamıyor. Bu tür olayların önüne geçilmesi için acilen Siverek'te ciddi anlamda aile planlaması yapılması gerekmektedir"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 13:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?