17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Milli Eğitim Bakanı Çelik, LGS'de Türkiye 1.'si olan Şanlıurfalı Galiye Aylin Tolunay'ı kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Liselere Giriş Sınavı'nda birinci olan Şanlıurfalı Aylin Tolunay'ı kabul ederek ödüllendirdi. Bakan Çelik, LGS'de yaklaşık 100 bin öğrencinin 'sıfır' puan almasından sonra milli eğitim sistemini masaya yatırdıklarını belirterek, "ÖSS ve LGS'de hiç bir öğrencinin sıfır almaması bizim nihai hedefimizdir" dedi.
  Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, LGS'de Türkiye birincisi olan Galiye Aylin Tolunay'ı makamında kabul etti. Baba Ahmet Tolunay ile anne Hayriye Tolunay'ın da hazır bulunduğu kabulde başarılı öğrenci  Aylin Tolunay'ı tebrik eden Bakan Çelik, kutladığı başarılı öğrencileri 'Örnek gençler' sözleriyle onore etti. ÖSS'de yaklaşık 32 bin, LGS'de ise 64 bin öğrencinin sıfır puan almasından büyük üzüntü duyduğunu anlatan Çelik, "Problemin üzerine kül serpmek ve sorunları halının altına itmenin bir anlamı yok. İsteseydik sonuçlar açıklanırken bu gerçekleri gizlerdik ama biz bunu yapmadık" dedi. Sıfır puan alan öğrencilerin sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde bulunduğunu vurgulayan Çelik, ama bu durumun başarısızlık için mazeret olamayacağını ifade etti. "ÖSS'de 32 bin kişi, LGS'de 64 bin kişi sıfır almışsa eğitim sistemini ciddi sorgulamaya tabi tutmamız gerekir" diyen Bakan Çelik şunları söyledi:
"Yaşanan olaylardan sonra milli eğitim sistemini masaya yatırdık. Konu üzerinde uzun incelemeler yapan arkadaşlarımız 6 problem tespit ettiler ve onlarca projeyi devreye soktuk. Bu problemlerden birincisi okullaşmadır. Türkiye okullaşma noktasında çok geridedir ve biz bu konuda Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalamak istiyoruz. İkinci problem ise müfredattır. İşin özü, ruhu budur. Müfredatlardaki değişikliği tam olarak kamuoyuna açıklamadık ama çeşitli çevrelerden olumlu tepkiler aldık. Bunun dışında öğretmen kalitesinin artırılması, eğitim teknolojisinin yükseltilmesi ve fiziki mekan gibi sorunlar var. Bunların hepsi için finansman kaynağını belirledik".
Sıfır alan öğrenci sayısının kamuayona açıklandığı dönemde bir gazetenin kendisi hakkında, "Bakan telaşlı değil" başlıklı bir haber yayınladığını hatırlatan Çelik, "Problem karşısında panik yapanlar sorunu çözemezler. Evet biz telaşlı değiliz" diye konuştu. Sıfırcı öğrencilerin milli eğitim sisteminin arızalı tarafı olduğunu savunan Çelik, "Biz bu arızayı gidermek için iktidardayız. Toplumu demoralize etmeyin. Biz problemin farkındayız. ÖSS ve LGS'de hiç bir öğrencinin sıfır almaması bizim nihai hedefimizdir. Kavak eken mevye biçer. Bu ağaçtan bu meyve çıkıyor. Bugün dereceye girenlerin başarısı milli eğitim sisteminin değil, kendileri ve öğretmenlerinin, ailelerinin başarısıdır" şeklinde konuştu. Çelik, müfredat değişikliği yapıldığında, öğretmenlerle ilgili uygulamalar devreye girdiğinde, eğitimde teknolojik yatırımlara başlandığında ve fiziki mekanlar geliştirildiğinde herşeyin eskisinden daha iyi olacağı müjdesini verdi. "Biz kendimizi avutan bir iyimserlik içinde değiliz ama asla da karamsar değiliz" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karamsarlık en kötü hastalıktır. Karamsar olduğunuzda hiç bir meseleyi çözemezsiniz. Biz karamsar değiliz ama bize düşen ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Yaz ayı olmasına rağmen başta bakan olarak ben olmak üzere tüm arkadaşlarımız meseleleri çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben Türkiye'de 20 milyon insanın eğitiminden sorumlu bir insan olarak bu sorumluluğumun ve hükümet olarak bunun sorumluluğu içinde olduğumuzu sizinle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Japonya'ya gittim. Japonya'nın toprakları Türkiye'nin topraklarının yarısından daha az. Japonya'yı Japonya yapan eğitimdir. Yetişmiş insanlar fabrika yaparlar ama fabrikalar insan üretemezler".
Bakan Çelik, konuşmasından sonra LGS şampiyonu Aylin Tolunay'a kol saati, fotoğraf albümü ve cd hediye etti. Bakan Çelik, başarılı öğrenci Aylin ve anne-babasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, LGS şampiyonu Aylin Tolunay'a kol saati, fotoğraf albümü ve cd hediye etti. Bakan Çelik, başarılı öğrenci Aylin ve anne-babasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
İBRAHİM HALİL ÖZÇINAR
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 00:00:03
Güncelleme :7 Ağustos 2004 Cumartesi 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?