20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Şanlıurfa: Sertifikalı tohum Siverekli çiftçilere tanıtıldı

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmelerince üretilen sertifikalı tohumların tanıtımı yapıldı.
Tarım İl Müdürlüğü Hüsnü Yusuf Gökalp Atçılık Tesisleri'nde düzenlenen sertifikalı tohumların tanıtım toplantısına Tarım İl Müdür Yardımcısı Derviş Göçer, Ceylanpınar TİGEM Müdür Yardımcısı Erdinç Kuzuoğlu bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birkaç çiftçi katıldı. Çiftçilerin ilgi göstermediği tanıtım programında konuşan Ceylanpınar TİGEM İşletme Müdür Yardımcısı Erdinç Kuzuoğlu, TİGEM işletmesinin birçok sertifikalı tohum ürettiğini; ancak şimdiye kadar tanıtımını yapmadıklarını belirtti.
Bakanlık tarafından sertifikalı tohumla ilgili tanıtım yapılması konusunda gelen emir doğrultusunda yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Kuzuoğlu, "Biz TİGEM olarak şimdiye kadar birçok tohum ürettik; ancak bunların tanıtımını şimdiye kadar yapamadık. Bakanlık tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında bu yıl çiftçilerimize sertifikalı tohum ve bunun yaraları ile ilgili bilgilendireceğiz. Bundan sonra TİGEM bayilerinde ürünlerimiz çiftçimizin hizmetine sunulmuştur. Şimdiye kadar vatandaş kendi ürettikleri ürünlerin genetikleri bile belli olmayan tohumluk kullanıyordu. Ancak biz bundan sonra kendilerine uzun yıllar denenmiş sertifikalı tohumları öneriyoruz. Bu tohumu kullandıklarında hem verimlerinde yüzde 25 artış olacak, hem de kaliteli ürün elde etmiş olacaklar" diye konuştu.
ŞANLIURFA-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 00:00:03
Güncelleme :7 Ağustos 2004 Cumartesi 14:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?