19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şanlıurfa: Ziverekte 3. dönem GAP Tarım Kampı başladı

Şanlıurfa’da GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi 3. dönem kamp programı için açılış töreni düzenlendi. Proje kapsamında 10’u kız, 40 gence tarım, sulama gibi konularda bilgi verilecek.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı, Katılımcı Sulama Yönetimi Geliştirme ve Güçlendirme Derneği (SUDER), Tarımsal Enerji Mekanizasyon Araştırma Vakfı (TEMAV), Şanlıurfa Valiliği ile Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğiyle hazırlanan GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi 3. dönem kamp programı için TEMAV binasında açılış töreni düzenlendi. Bu yıl yeni sulamaya açılan Bozova Yaylak civarındaki köylerdeki çiftçi çocuklarına öncelik tanındığı projeye, 12-16 yaş grubu 10’u bayan 40 öğrenci katıldı. 12 gün sürecek olan kampta, öğrencilere sulu tarım teknikleri, su ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak, tarımda yenilikler, bilgisayar ve internet erişimi, çevre bilinci gibi dersler verilecek.
Kampın açılış törenine katılan Vali Yardımcısı Harun Sarıfakıoğulları, tarımda karşılaşılan sorunlara karşı yeni yetişecek genç çiftçilerin sorun giderici rolü üstleneceğini belirtti. Sarıfakıoğulları gençlere hitaben, "Günümüz, bilgi ve eğitim çağıdır. Bu kampta her türlü bilgi ve eğitimi verilecektir sizlere. Özellikle tarımla ilgili olarak bilmeniz gereken her türlü konuda bilgilendirileceksiniz. Sizler burada öğrendiklerinizle büyüklerinizin yanlışlarını onlara söyleyerek onları yönlendirecek ve yarın yeni uygulamaları devreye sokacaksınız. Bizler üretimde çağdaş metotlarının sizlerle devreye gireceğine inanıyoruz." dedi.
Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi’nin model proje olduğunu belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Şanlıurfa Bölge Müdürü Rafet Yılmazoğlu, GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi 3. dönem kamp çalışmaları başladı. Proje model olarak tüm Türkiye’de benimsenmiş olup Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın nezdinde, Türkiye’nin diğer bölgelerinde geçen yıldan itibaren uygulamaya geçilmiştir. GAP İdaresi’nin hedeflediği insan odaklı yatırımlardan olan bu proje kapsamında, sulu tarım teknikleri, su ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak, tarımda yenilikler, bilgisayar ve internet erişimi, çevre bilinci konularında lider çiftçiler bilgilendirilecekler." diye konuştu.
Daha sonra program kapsamında çadırda yatıp, açık alanda eğitim görecek olan lider çiftçiler, kamp alanında davetlilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.
ŞANLIURFA-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 00:00:03
Güncelleme :7 Ağustos 2004 Cumartesi 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?