18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vali Uzun, hizmete açtı

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, Siverek İlçesi'ne bağlı köylerde incelemelerde bulunarak, içme suyu şebekelerini hizmete açtı.

Şekerli, Oluklu, Er Konak, Kulaksız, Aşağı Karabahçe, Katırkuyu, Dağbaşı Köyleri ile Altaylı Köyü Fırın Mezrası'nda incelemelerde bulunan Vali Şemsettin Uzun, devam eden okul, köprü ve su şebekesi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Siverek İlçesi'ndeki köy gezilerine Şekerli Köyü'nden başlayan Vali Şemsettin Uzun, askere gidecek gençlerle sohbet etti. Daha sonra Oluklu Köyü'nde yeni yapılan ve arızalı olan içme suyu tesisinde incelemede bulunan Vali Uzun, Erkonak Köyü'nde ilköğretim okulu çalışmalarını kontrol etti. Kulaksız Köyü'nün suya kavuşması nedeniyle düzenlenen törene katılan Vali Uzun, tesisin açılışını köylü kadınla birlikte yaptı.

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, valilik olarak 2006 yılının ortalarına kadar il genelinde susuz köyün kalmamasını hedeflediklerini belirterek, "Yalnız susuz köy derken suyu vatandaşın kapısına kadar götürmek istiyoruz. Suyu vatandaş evine çekmeli diye düşünüyorum. Bacılarımızı, kardeşlerimizi, annelerimizi, halalarımızı, teyzelerimizi bu sıkıntıdan kurtaralım diye düşünüyoruz. Yol konusunda bu sene biraz daha taktiğimizi değiştirdik. Siverek İlçesi'nde 215 kilometre stabilize yol yaptık" dedi.

Vali Şemsettin Uzun, daha sonra Siverek'e bağlı diğer köy ve mezralarda incelemelerini sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 17:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?