18
Haziran
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Cep telofonlu bomba

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Hükümet Konağı'nın yanındaki arsaya konulan cep telefonlu bomba patlatıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, hükümet konağı ve çevredeki evlerin camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 23.00 sıralarında Viranşehir Hükümet Konağı ile Yeni Mahalle Karakolu arasındaki boş arsaya konulan bomba infilak etti. Mahalle sakinlerini korkutan bombanın etkisiyle hükümet konağı ve çevredeki binaların camları kırıldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, bombanın cep telefonu düzeneğiyle patlatıldığını belirledi. Bombanın cinsini belirlemek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgede incelemelerini sürdüren Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, patlamanın olduğu yerde cep telefonu parçaları ve elektronik bir düzenek buldu. Yapılan ilk incelemede bombanın cinsi belirlenemezken, düzeneğin ayakkabı kutusu içine kurulduğu ve cep telefonuyla patlatıldığı belirlendi.

Bu arada, patlamadan sonra olay yerine yakın bir yerde şüpheli paket paniği yaşandı. Şüpheli paket ihbarının geldiği bölgeye giden ekiplerin yaptığı inceleme sonucu fünyeyle patlatılan poşet boş çıktı.

Viranşehir İlçesi'nde yaşanan olayla ilgili soruları cevaplandıran Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, henüz kendilerinde kesin, net bir bilgi olmadığını kaydetti. Yılmaz, patlamayla ilgili herhangi bir gözaltı olmadığını ve polis ekiplerinin geniş çaplı araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 12:57:20
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?