23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Aile planlaması için bedava kondom

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediyesi, aile planlamasına katkıda bulunmak amacıyla sağlık hizmeti veriyor. Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, geçmiş yıllarda kurulan Viranşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'nde, Haziran 2005 itibariyle 2 kurum tabibi, 1 işyeri hekimi, 4 hemşire, 1 laborant ve 1 hizmetlinin görev aldığını belirterek, "Poliklinik hizmetlerimiz devam ediyor. Poliklinik hizmetleri, belediye memurları ve sağlık güvencesi olmayan hastalara yönelik yapılmaktadır. 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Haziran ayına kadar 3 bin 61 hasta muayene edilmiştir. Sosyal güvencesi olmayan 0-5 yaş grubu çocuklara toplam 2 bin 500 kutu ilaç yardımı yapıldı. Aile planlamasındaki tüm hizmetler ücretsiz olarak yapılmaktadır" dedi.

Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Daire Başkanlığı, Kanser Savaş Daire Başkanlığı, Ankara Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Araştırma Hastanesi ile Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projeye destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Projenin amacı, Şanlıurfa'daki kadınlarda rahim ağzı (serviks) kanser taraması yapmak ve böylece bu kanserin erken teşhisini, tedavisini yapmaktır" diye konuştu.

Viranşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'nde ayda ortalama 25 tane rahim içi araç (RİA), 50 kişiye aylık kondom ve 60 kişiye de doğum kontrol hapı dağıtıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 10:12:13
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?