23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eski hatlar düzenli akımı engelliyor

Elektrik sıkıntısının had safhada olduğu Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde havaların soğumaya başlaması ile elektrik kesintilerinde artış yaşanıyor.

Günde defalarca yaşanan kesintiler yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Büyük yatırıma ihtiyaca duyulan ilçe merkezinde TEDAŞ imkanlar ölçüsünde ancak küçük çaplı onarımlar yapıyor.

İlçe merkezinde elektrik hatlarının yaklaşık 25 ila 30 yıldan bu yana değişmemesi ve elektrik trafolarının yetersizliği yüzünden elektrik alanında yaşanan sıkıntılar aşılamıyor.Yağışlı havalarda elektrik bulmak neredeyse imkansız hale gelirken havaların bulutlanması bile elektriklerin kesilmesine yetiyor. Kesintiler yüzünden bir çok esnafın işi aksarken vatandaşları ise ciddi sıkıntı çekiyor.

Kesintiler iş yapamadığını ifade eden çarşı esnafından Mehmet Kalan, yıllardan beri süren elektrik sorunun çözülmesini istedi. Elektriğin günlük yaşamda bir lokomotif haline geldiğini aktaran Kalan, "Elektrikler kesilence bir nevi hayat duruyor. Bu yüzden büyük sıkıntı çekiyoruz.Yıllardan beri süren bu sorun bir an önce çözülmeli." diye konuştu.

İlkokul 5. sınıfa giden Ahmet Yılmaz, gündüzleri okulda olduğunu belirterek, "Gündüz okulda ders görüyoruz.Ödevlerimizi akşam evde yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak akşam elektrik elektrikler kesildiği için mum ışığında ders çalışıyoruz. Bu nedenle derslerimde tam verimli olamıyorum. Ayrıca evimiz çok soğuk oluyor." dedi.

Çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden yetkililer, şuan imkanlar ölçüsünde ancak çıkan arıza ve onarımlara bakabildiklerini söyledi. İlçe merkezinin büyük bir yatırıma ihtiyaç duyduğunu aktaran yetkililer, şuan itibarı ile böyle bir yatırımın olmadığını aktardı.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 10:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?