5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

"Etnik kökenimle gurur duyuyorum"

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Ergenekon soruşturmasının 2. İddianamesi ile ilgili bir soru üzerine etnik kökeniyle ve memleketinin Siirt olmasıyla gurur duyduğunu belirtti.

Seçim çalışmaları nedeniyle Siirt'e gelen Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı salonunda, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve sivil toplum önderleri ile toplantı yaptı. Bakan Bağış toplantıda Ergenekon soruşturmasının 2. İddianamesi ile ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada etnik kökeniyle gurur duyduğunu belirtti.

Cuma namazını Çarşı Hacı Abdülhakim Sancak Camii'nde kılan Bakan Bağış, daha sonra bir akaryakıt bayiinde akaryakıt bayileri ile bir araya geldi. Akaryakıt Bayileri Sendikası Başkanı Abdülkerim Kaymaz ve Ali İlbaş'tan sektörün sorunları hakkında bilgi alan Bakan Bağış, daha sonra ise Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Bakan Bağış'a burada Siirt'in ünlü yemeği büryan ikram edildi.

Burada sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve toplum önderleri ile bir araya gelen Bakan Bağış, hükümetlerinin yaptığı icraatı ve Siirt'e getirdiği hizmetleri anlattı. Bakan Egemen Bağış, Ergenekon'un 2. İddianamesi'nde yer alan ''Fişlendiği'' iddiasıyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Ergenekon soruşturmasının 2. İddianamesi ile ilgili basından duyduğum kadarıyla partimizde diğer bazı arkadaşlarımla birlikte benimle ilgili bir dosya tutulduğu ve anladığım kadarıyla etnik kökenim hakkında bir çalışma yapıldığı iddia ediliyor. Siirtli olmaktan hiç bir zaman gocunmadım. Siirtli olmaktan her zaman onur duydum, gurur duydum. Siirt'in her evladı gibi Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınması, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkması için elimden geleni hayatım boyunca yaptım. Benim etnik kökenim, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığımın bu ülkeye sadakatimin belki de en güzel göstergesidir. Biz ülkemizi seviyoruz. Türkiye'de Rizeli de olsa Siirtli de olsa Artvinli de olsa Muşlu olsa da Edirneli de olsa Kayserili de olsa hiç fark etmeden hepimiz kardeşiz hepimiz tek yüreğiz. Omuz omuza vereceğiz ve bu ülkeyi çocuklarımız için daha aydınlık daha çağdaş, daha demokratik bir ülke haline getirmek için elimizden geleni yapacağız."

Daha sonra ABD'de de bulunduğu sırada değişik ülkelerin lobileri ile mücadele ettiğini anlatan Bakan Bağış, Belediye Başkanı Mervan Gül'le ilgili olarak da, "Biz bir hata yaptık. Biz, bizim değerlerimizle seçilmiş bir insanın hata yapmayacağı varsayımıyla biraz boş bıraktık. Bu hatayı bir daha yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Bağış, gün boyu değişik sivil toplum örgütleri ile temaslarını sürdürecek. Bakan Bağış, yarın Siirt'ten ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 21:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?