5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

"Sokakta İlk Adımlar" projesi

Renault Mais firmasının trafik bilincini oluşturmak ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla uyguladığı "Sokakta İlk Adımlar" projesinin Siirt ayağı başladı.

Proje kapsamında öğrencilere içinde, öğretmen kartları, öğrenci çalışma kitabı, yol güvenliği afişi, bir eğitim CD'si ve öğrencilerin ilgisini çekecek yol güvenliği çıkartmalarının yer aldığı bir set armağan ediliyor. Dönem sonunda ise öğrencilere bir 'Yol Güvenliği Diploması' veriliyor. 7 yıldan beri uygulanmakta olan projenin Siirt ayağının başlaması nedeniyle Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Proje kapsamındaki okulların 2. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerin katıldığı toplantıda palyaço gösterileri de yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, projeyle ilgili bilgi verdi. Aybar, projenin 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında başladığını belirterek, "Bu proje, geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızı erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçlıyor.

Kurumsal olarak çok önemsediğimiz bu projeyi, Siirt ilimize de taşımış olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Projemiz ilk yılında dört ilde başlamıştı. Sonraki yıllarda bu sayı sürekli olarak arttı. Geçen yıl 26 ilde uygulandı ve yine geçen yılın sonunda 270 bini aşkın öğrencimiz yol güvenliği eğitiminden yararlanmış oldu. Bu yıl ise projemize Siirt'in de içinde bulunduğu 6 yeni ilimizi daha ekledik. Ve proje kapsamında 2008-2009 eğitim-öğretim yılı sonunda 32 ilde, 350 bini aşkın öğrencimiz, trafikte doğru ve güvenli davranış alışkanlıkları kazanmış olacak. Bu yıl Siirt'in yanı sıra Sivas, Şanlıurfa, Aydın, Manisa ve Zonguldak illerimiz de proje kapsamına alındı. Ve yine bu yıl Siirt özelinde, 14 ilköğretim okulunda bin 525 öğrencimiz 'Sokakta İlk Adımlar'la tanışacak. Biliyorsunuz hem dünyanın, hem de ülkemizin gündeminde ekonomik durgunluk ve kriz var. Özellikle bizim çalıştığımız otomotiv sektöründe, bu durum daha da belirgin biçimde hissediliyor, yaşanıyor. Ancak bu kriz, bizim toplumsal sosyal sorumluluğumuzu unutmamıza neden olmadı, olmayacak. Çünkü yol güvenliği ülkemiz için hala güncel ve yakıcı bir sorun.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın verilerine göre; 2008'de, 459 bin 941 kazada 4 bin 228 yurttaşımız hayatını kaybederken, 183 bin 841 yurttaşımız da yaralandı. Bu kazaların neden olduğu maddi kayıp ise 1 milyar 112 milyon TL. Rakamlar çok dramatik ve herkesi sorumluluğa davet ediyor. 'Sokakta İlk Adımlar' gibi, ülkemizin geleceği için çok önemli olduğuna inandığımız bir projeyi sürdürüyoruz. Projemizi bu yıl oransal olarak daha da büyüttük. 'Sokakta İlk Adımlar' yedinci yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 oranında daha çok öğrenciye ulaşacak. Projemiz için büyük bir ekip çalışıyor.

Proje Koordinasyon ve İletişim Merkezi'ndeki arkadaşlarımız öğretmenlerimizden gelecek talepleri değerlendirmek, sorularınızı cevaplamak için çalışıyor. Projemizi pek çok etkinlik ve yarışmalarla da destekliyoruz. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da Renault, 'Herkes İçin Güvenlik' konsepti çerçevesindeki çalışmalarını sürdürecek" dedi.

Törene katılan Siirt Vali yardımcısı Hamdi Üncü de yaptığı konuşmada trafik sorununa değindi. Üncü, "Trafik sorunu ülkemizin en önemli sorunlarından birisidir. Trafik kazalarının çok önemli bir bölümü insan hatalarından dolayı çıkıyor. Bu nedenle insanımızın trafik konusunda bilinçlenmesi çok önemlidir. Umarım bu proje öğrencilerimizle birlikte velilerin ve dolayısıyla toplumun trafik konusunda bilinçlenmesini sağlar" şeklinde konuştu.

Tören 'Sokakta İlk Adımlar' pastasının kesilmesinin ardından öğretmenlere verilen seminer ve öğrencilere setlerinin dağıtılması ile sona erdi.

Daha sonra Renault Mais Genel Müdürü Aybar, son dört yılda projeye destek veren TOTAL Oil Türkiye Pazarlama Direktörü Crhistope Doussux ile birlikte Siirt Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret ederek bir plaket sundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?