5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

"Yatırımlar sevindirici"

Siirt İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda 2008 yılı değerlendirmesi yapan Vali Necati Şentürk, bu yılın yatırımlar açısından iyi geçtiğini belirtti.

İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Siirt Valisi Necati Şentürk, 2008 yılının değerlendirmesini yaptı. Vali Şentürk, "2008 yılı yatırımlar açısından verimli geçti. Bu yılda 397 milyon tutarında 311 proje gerçekleşti. Bu projelerin 239'u tamamlandı. 5 adet proje çeşitli nedenlerle daha ihale aşamasında, 67 proje ise devam ediyor. 2009 yılında ise ilk etapta 135 adet projenin yapımı planlanmış. 18'i tamamlanan 90'ı devam eden bu projelerin ise toplam tutarı, 2008 yılında uygulanan projelerin çok üstünde 544 milyon TL tutarındadır. Ancak daha ödeneklerin daha yeni serbest bırakılmaya başlanmış olması nedeniyle uygulanacak proje sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları da üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ziyadanoğulları, şunları söyledi:
"Üniversitemizin kuruluşunu hızla tamamlıyoruz. Rektör yardımcısının yanı sıra üç fakültemize dekan ve yüksek okullarımıza müdür atamalarını yaptık. Rektörlüğümüze tahsis edilen Siirt Ticaret Lisesi binasında onarım ve düzenleme çalışmalarını tamamladık. Bu binamızın bir katını rektörlük, bir katını mimarlık ve mühendislik bir katını da fen edebiyat fakültesine tahsis ettik."

Toplantıda daha sonra yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları kendi kurumları ile ilgili yatırımlar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve ildeki kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:51:04
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 19:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?