4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

1 milyon fidan toprakla buluşacak

Siirt Valisi Necati Şentürk, ilde fıstık rekoltesini artırmak için 2008 yılında 1 milyon fıstık fidanını daha toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Siirt'in en önemli tarımsal ürünlerinden olan fıstıkçılığın geliştirilmesi için yeni bir çalışma başlatıldı. Vali Necati Şentürk, ilde fıstık rekoltesini artırmak için fıstık fidanı dikmeye devam edeceklerini belirterek, "2008 yılında 1 milyon fıstık fidanını daha toprakla buluşturacağız. Ayrıca tarımsal desteklemeler kapsamında yeni tesis kurmak isteyen çiftçiye de dönüm başına 50 YTL destek verilecek. Siirt'te fıstığa dayalı tarımsal sanayinin gelişebilmesi için yıllık üretim miktarının artırılması gerekiyor. Bu amaçla fıstıkçılıkla uğraşan ve kendine ait en az 10 dönüm boş arazisi olan çiftçilerimize dönüm başına 50 YTL destek vereceğiz. İlimizdeki tarımsal sanayinin pazar alanını genişletmek için çalışmalarımız devam edecektir. Sertifikalı fıstık fidanı ile yeni tesis kurmak isteyen çiftçilere valilik olarak destek vereceğiz. Siirt fıstığı, ilimizin önemli ihraç ürünlerinden biri olup, her geçen gün daha da güçlenen bir sektördür. Valilik olarak bizler de çiftçilerimize modern tarım bilincini kazandırmak ve daha kaliteli ürün yetiştirmeleri için destek veriyoruz. Bu amaçla çiftçilerimizin kalkınması, dolayısıyla ilimize döviz girdisi sağlamak için hazırladığımız yeni projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:58:23
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 17:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyüp_yes@hotmail.com IP: 85.105.60.xxx Tarih : 17.12.2007 21:27:32

ben bir milyon fida değil iş istiyorum yolları düzgün çamur olmayan çalışkan vali istiyorum.Sularında kireç olmayan siirt istiyorum.Yolları asfatlanmış bir siirt istiyorum Merhum HAYATİ YAZICIOĞLU GİBİ BİR VALİ İSTİYORUM