5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

11 kişi tutuklandı

SİİRT'TEKİ TERÖRİST CENAZESİNDE ÇIKAN OLAY

Van'ın Erciş ilçesinde ölü ele geçirilen teröristin cenazesinin Siirt'te defin işlemleri sırasında çıkan ve 1 komiser ve 4 polis memurun yaralandığı olayla ilgili 11 şüpheli tutuklandı.

Siirt'te olayla ilgili 3 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden 11'i mahkemece tutuklanırken Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 19 Ağustos 2010 günü Erciş'te meydana gelen silahlı çatışma sonucunda öldürülen Numan Nevruz kod adlı F.K. isimli terör örgütü mensubunun, Siirt Zeyve Mezarlığı'nda defni sırasında çıkan olaylar hatırlatıldı. Açıklamada terör örgütü PKK ve elebaşı lehine Türkçe ve Kürtçe yasadışı sloganların atıldığı defin sırasında terörist başı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün sözde bayrağının açıldığı bildirilerek emniyet güçlerinin taşlı saldırılara maruz kaldığı, 1 komser yardımcısı ve 4 polis memurunun yaralandığı dile getirildi.

Olayla ilgili olarak 21Ağustos 2010 günü 2 erkek 2 kadın toplam 4 şahıs "Terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" gerekçesiyle yakalanırken yaşı küçük olan 1 şahsın 23 Ağustos günü Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Diğer 3 şahıstan ise 1 kadın mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 1 erkek 1 kadın olmak üzere toplam 2 şahıs tutuklanarak Siirt Cezaevi'ne gönderildi.

28 Ağustos 2010 günü ise Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda terör örgütü mensubunun cenazesinin defnedilmesi sırasında kayıt altına alınan ham kamera kayıtları görüntüleri üzerinde sürdürülen inceleme sonrasında, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ve elebaşı lehine yasadışı slogan attığı, terör örgütü elebaşı ve terör örgütünün sözde bayrağını açtığı ve emniyet güçlerine yönelik taşlı ve sopalı saldırıda bulunduğu, yaralanmalarına sebebiyet verdiği tespit edilen 4 yaşı küçük erkek şahıs ile 2 kadın ve 9 erkek toplam 15 şahsın yakalanması için harekete geçildi. Eş zamanlı olarak düzenlenen istihbari ve operasyonel çalışmalar sonucu, 4 erkek şahıs Kurtalan ilçe merkezinde, 2 kadın ile 9 erkek şahıs ise il merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Yaşı küçük olan 4 kişi ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yakalanan şüphelilerin 2 Temmuz 2010 günü saat 21.30 sıralarında Conkbayır Mahallesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu yanında bulunan 301 sokak içerisinde; 2 Ağustos 2010 günü saat 21.00 sıralarında Şeyh Zeynep Caddesi üzerinde bulunan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu önünde; 6 Ağustos 2010 günü saat 22.45 sıralarında Şeyh Zeynep Caddesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu önünde yasadışı sloganlar atılması, olaya müdahale eden güvenlik güçlerine taşlarla ve molotof kokteyli ile saldırılması, eylem yapan grup tarafından işbirlikçi olarak gördükleri bir vatandaşımızın evinin molotof ile kundaklanması olaylarına karıştıklarını bildirildi. Şüphelilerin ayrıca 13 Ağustos 2010 günü saat 22.30 sıralarında İnönü Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Cumhuriyet Polis Merkezi önünde bulunan 4 araç ile olaya müdahale eden güvenlik güçlerine Molotof kokteyli ve taşlı saldırılarla zarar verilmesi eylemine bizzat katıldıklarının belirlendiği ifade edildi

21 Ağustos 2010 günü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen yaşları küçük olan 4 şahıs 29 Ağustos'ta Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan şahısların soruşturması devam ederken yakalanamayan 1 kadın 30 Ağustos 2010 günü Kurtalan'da yakalanarak gözaltına alındı.

Eminyet Müdürlüğü açıklamasında, "Yine bahse konu eylemlere katıldıkları belirlenen ancak yapılan aramalarda yakalanamayan şahıslara yönelik çalışmalarımız arama kayıtlarına alınmak suretiyle devam etmektedir. 31 Ağustos 2010 günü müdürlüğümüzce gözaltında bulunan 3 kadın 9 erkek olmak üzere toplam 12 şahıs haklarında oluşturulan soruşturma evrakları ile birlikte İlimiz C.Başsavcılığına sevk edilmişlerdir. Sevk edildikleri adli makamlarca, M.K., isimli şahıs serbest bırakılmış olup, B.B., B.S.., N.E., A.E., L.T., O.S., F.Ş., C.Y., F.D. ve S.K. isimli şahıslar "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan, N.F. isimli şahıs ise "Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan toplam 11 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" denildi.

SİİRT'TEKİ TERÖRİST CENAZESİNDE ÇIKAN OLAY
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 11:42:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 14:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?