5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

11 yıl sonra kimliğine kavuştu

Siirt Emniyet Müdürlüğü, 11 yıldan beri evli olduğu halde kimliği olmayan vatandaşın kimliğinin çıkarılmasını ve resmi nikahının kıyılmasını sağladı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, Ülkü mahallesinde oturan Turgut Çalar adlı vatandaşın, 4 çocuğu olduğu halde 11 yıldan beri resmi nikahı olmadan yaşadığını tespit etti.

İşlemlere başlayan emniyet yetkilileri, vatandaş ve çocuklarına önce kimlik çıkarttı, sonra da 11 yıldan beri gayriresmi evlilikten doğan çocuklarının annesi Gülşah Güler'le resmi nikahlarını kıydı.

Belediye nikah salonunda yapılan resmi nikahta şahitlikleri Asayiş Şube Müdürü İbrahim Rençber ve Çocuk Şube Müdürü Murat Dedeoğlu yaptı. Nikah törenine çiftin yakınları ve polisler katıldı. Törende ayrıca nikah şekeri de dağıtıldı.

Asayiş Şube Müdürü İbrahim Rençber, Emniyet Müdürlüğü olarak böylesine hayırlı bir işe imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Emniyet teşkilatı olarak vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamanın yanı sıra onlara her alanda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Nitekim nüfus kayıtları ve resmi nikahları olmadığı için bugüne kadar devletin verdiği hiçbir imkandan yararlanamayan bu çiftimizin de sıkıntılarının sona ermesini sağladık" dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri çiftin Berfin adlı 7 yaşındaki kız çocuğunun okula kaydının yapılmasını da sağladı ve okul ihtiyaçlarını karşıladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 09:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?