9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

14 proje kabul edildi

SİİRT'İN 14 ADET KIRSAL KALKINMA PROJESİ KABUL EDİLDİ

Siirt'in, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na sunulan 14 projenin kabul edildiği bildirildi.

Siirt Valisi Musa Çolak, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla Siirt'in tarım potansiyelini harekete geçirdiklerini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının, Siirt için büyük bir fırsat olduğunu belirten Vali Çolak, "Siirt'in tarım potansiyelinden en üst düzeyde yararlanmak için çok yönlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Kırsal Kalkınma Programından daha fazla yararlanmak amacıyla daha büyük projeler

geliştiriyoruz. Bu yıl Mayıs ayında çağrısı yapılan Kırsal Kalkınma Programına sunduğumuz 14 adet projemiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca desteklenmeye değer bulundu. Kabul edilen 14 projenin toplam tutarı 7 milyon 299 bin 696 liradır Bu projelere Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız 4 milyon 129 bin 442 lira hibe desteği verecektir. Kabul edilen bu projeler, Siirt'te tarıma dayalı sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Kırsalda yaşayan vatandaşların refahını ve yaşam standartlarını artırmadan bir ilin kalkınamayacağını vurgulayan Vali Çolak, bu yüzden kırsal kalkınmaya çok büyük önem verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı, üretim açısından büyük önem taşımaktadır. Üretim, bir toplumun kalkınmasının temel dinamiğidir. Zira üretmeden kalkınan bir toplum dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Vali olarak Siirt'te özellikle kırsal kalkınmaya çok büyük önem veriyorum. Bölgemizde işsizliğin, yoksulluğun, fakirliğin ortadan kaldırılmasına yönelik köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçinin, köylünün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak istihdam

sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'mızın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının yüzde 50 hibe desteğinden yararlanın. Proje hazırlayacak yatırımcılarımıza her türlü teknik desteği vermeye de hazırız."

SİİRT'İN 14 ADET KIRSAL KALKINMA PROJESİ KABUL EDİLDİ
SİİRT'İN 14 ADET KIRSAL KALKINMA PROJESİ KABUL EDİLDİ
SİİRT'İN 14 ADET KIRSAL KALKINMA PROJESİ KABUL EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2011 Salı 16:13:01
Güncelleme :6 Temmuz 2011 Çarşamba 01:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?