5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

15 yaşındaki kıza PKK tutuklaması

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin istihbarat çalışması sonucu, terör örgütü için bilgi toplayan ve örgüte eleman sağlayan 15 yaşında bir kız çocuğu yakalandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında yakalanan bir terörist ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve terör örgütüne istihbarat ve eleman sağladığı öne sürülen, Siirt'te ikamet eden M.G.(15) isimli şahıs ile ilgili bilgilere ulaşan Siirt Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri M.G.'yi takibe aldı. TEM ekiplerinin takibi sonucu M.G. oturduğu eve düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Yaşı küçük olduğu için emniyette ifadesi alınmadan gerekli işlemler yapıldıktan sonra savcılığa çıkarılan M.G. yaklaşık 6 saat ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sorgusunun ardından tutuklanan M.G. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Temmuz 2009 tarihinde Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı ve daha önce 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 9 güvenlik görevlisinin yaralanması eylemine bizzat katıldığı tespit edilen M.G.(31) isimli 1 terörist ve işbirlikçisi oldukları tespit edilen S.A.(46), K.A.(30), A.T.(42) olmak üzere toplam 4 kişi yakalandı.

3 askerin şehit edilmesi ve 9 askerin yaralanması eylemine katıldığı iddia edilen M.G. ve M.G.'nin işbirlikçileri olduğu öne sürülen 3 kişi Cizre Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıktan sonra Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü özel harekat ekipleri tarafından Siirt'e getirilen zanlılar Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne yerleştirildiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 10:41:45
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 11:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?