4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

162 yetiştirme kursu açıldı

Siirt il merkez ve ilçe ilköğretim okullarına devam eden öğrencilerine yönelik yetiştirme kursları açıldığı bildirildi.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, il merkezi ve ilçelerinde toplam 162 kursun açıldığını belirterek, bu kurslarda 3 bin 928 öğrenciye SBS'ye yönelik destekleyici eğitim verileceğini kaydetti.

Amaçlarının Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) öğrencileri daha iyi hazırlamak olduğunu vurgulayan Eteker, "Öğrencilerimizin başarılarını arttırmak, dersaneye gidemeyen öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri açısından destek sağlamak, öğrencilerimizin boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, İngilizce ve fen bilgisi derslerinin verileceği yetiştirme kurslarını açtık. Merkez ilçede 95, Aydınlar'da 4, Baykan'da 6, Eruh'ta 6, Kurtalan'da 25, Pervari'de 11 ve Şirvan ilçemizde 15 olmak üzere toplam 162 kurs açtık. Bu kurslardan 3 bin 928 öğrencimiz istifade edecek" dedi.

Siirt'te başlatılan eğitim hamlesine ara vermeden devam ettiklerini belirten Siirt Valisi Necati Şentürk, geçen yıl yakalanan başarıyı daha yukarılara çekmek için büyük çaba harcadıklarını ifade etti. Okullarda açılan yetiştirme kurslarının da bu çalışmanın bir aşaması olduğunu kaydeden Vali Şentürk, eğitimin kalitesini yükseltmek için yeni projeler hazırlattığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 12:21:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 23:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?