5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

19 Mayıs coşkusu stadyumu doldurdu

SİİRT'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çelenk törenine Siirt Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkanvekili Seyfettin Aydın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Emniyet Müdürü Celali Topuz, kamu müdür ve amirleriyle siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Çelenk töreni sonrası Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki tören sonrası protokol mensupları stadyuma geçti.

Okulların stadyumdaki yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Necati Şentürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkanvekili Seyfettin Aydın araç ile stadyumda tur atarak öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Cengiz Başaran yaptı.

Okunan şiirlerin ardından şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra öğrenciler, bando eşliğinde kortej yürüyüşü yaparak çeşitli gösteriler sundu. Stadyumu dolduran binlerce vatandaş, öğrencilerin sunduğu gösterilerle coşku dolu anlar yaşadı. Gösterilerden sonra stadyuma inen Tuğgeneral İşleyen ve Vali Şentürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini düzenleyen ve organize eden öğretmen ve müdürleri tek tek kutladı.

SİİRT'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI
SİİRT'TE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 13:22:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?