4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

190 esnaf kepenk kapattı

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESO) Başkanı Rıfat Ayyıldız, büyük marketlerin kent merkezine yerleşmesinden dolayı son iki sene içerisinde 190 esnafın kepenk kapattığını söyledi.

SESO Başkanı Ayyıldız düzenlediği basın toplantısında, esnafın sorunlarına değindi. Açılan büyük marketler sebebiyle esnafın işyerlerini kapatmaya başladığını söyleyen Ayyıldız, 2007 yılına dair yapılan değerlendirme sonucunda şehirde 190 esnafın kepenk kapattığını ve bu esnafların esnaflık mesleğini bıraktığını ifade etti.

Ayyıldız, "Esnafımız gerçekten zor şartlar altında kalmıştır. Bunun ilk sebebi Siirt'te açılan 2 büyük marketin kentin en işlek yerlerine yerleşip faaliyet göstermelerinden kaynaklanmaktadır. 2007 yılı içerisinde maalesef 190 esnafımız kepenk indirmiştir. Bu da 190 aile anlamına gelmektedir. Bunu fert olarak ayırdığımızda hemen hemen bin 500 kişinin bu durumdan etkilendiği söyleyebiliriz. Diğer taraftan bu konuyla ilgili Valimiz ve diğer yetkililerin şehir merkezinde kurulacak olan büyük marketlere izin verilmemesi konusunda çalışma yaptıklarını biliyoruz. Zaten şu an mecliste bu konuyla ilgili yasa tartışılıyor. Yeni çıkacak yasaya göre bundan böyle büyük marketler kent merkezine en az 10 kilometre uzak mesafede açılabilecek" dedi.

Bununla birlikte esnafın SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemediğini ve faize giren mevcut prim borçları olan çok sayıda esnafın bulunduğunu belirten Ayyıldız, bu konuda devletten bir af yasası çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Esnaflığın bitme noktasına geldiğini ve devletin bu konuya acil bir çözüm bulacağına inandıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 14:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim ÇAKICI IP: 85.100.233.xxx Tarih : 23.08.2007 18:57:09
PEKİ ENİŞTENİZ NE DİYOR BU İŞE? KENDİ AYAĞINIZA KURŞUN SIKARKEN AKLINIZ NEREDEYDİ? ADAMIN MARKETİ NEREYE AÇACAĞINA KİM-NE KARIŞIR. HADİ BİR YERLERE BASKI YAPARAK BAŞARDINIZ DİYELİM, SERVİS ÇIKARIR YİNE SATIŞINI YAPAR. KURTALAN'A KADAR GELEN TREN 23 KM. DAHA YOL ALIP SİİRT'E UĞRAMAZSA YERİNİZDE SAYAR DURURSUNUZ. BUNUN MÜCADELESİNİ YAPIN GÜNÜBİRLİK POLİTİKALARA ALET OLACAĞINIZA... DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK; ŞİMDİYE KADAR CEKETİNİ GÖNDERSE SEÇİLEN POLİTİKACILARA OY VERDİNİZ ŞİMDİ DE ENİŞTE'YE TÜRBANA ESİR OLDUNUZ. BOĞAZINIZDAN GEÇEN OLMAYINCA BAŞINIZDAKİ TÜRBANIN YADA ENİŞTELİĞİN BİR ANLAMI OLMADIĞINI GÖRECEĞİNİZ GÜN YAKINDIR!...