5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

2 bebeğe tecavüz edenler serbest

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK:

Siirt Valisi Necati Şentürk, Pervari'deki olayın geçen yıl meydana geldiğini belirterek, yapılması gereken her şeyin yapıldığını söyledi.

Vali Şentürk makamında düzenlediği basın toplantısında, ulusal basında Pervari ile ilgili olarak çıkan haberlere değindi.

Olayın 14 -15 Nisan 2009 tarihlerinde meydana geldiğini belirten Vali Şentürk, "Olayda ilk olarak bir erkek çocuk bulunmuş ve bu çocuk tedavi altına alınmıştır. İkinci günde 2006 doğumlu bir kız çocuğu Serkani deresinde ölü olarak bulunmuştur. Olay, haber alınır alınmaz valiliğimizce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinden uzman bir ekip görevlendirilerek olay çok yönlü olarak incelenmiş.

En büyüğü 1994 doğumlu en küçüğü 1999 doğumlu 9 şüpheli yakalanmış, bunlardan 3 şüpheli tutuklanmış, 6'sı için ise mahkemece tedbir kararı alınmıştır. Bunlardan 3'ü 22 mart 2010 tarihine kadar tutuklu kalmış ve bu tarihten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Diğer 6 şüpheli için ise 23 Kasım 2009 tarihinde tedbir kararları kaldırılmıştır" dedi.

Siirt Valisi Necati Şentürk, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şentürk, olayda bir ihmalin söz konusu olamayacağını belirterek, "Biraz evvel arz ettiğim gibi bu hadisenin üzerinden bir yıl geçmiş ikinci yıla girmiştir. Bir yıl önce meydana gelmiş, yerel medyada alabildiğince yer almış, ulusal medyada azda olsa da yer almıştır. Fakat o tarihte gündem sebebiyle ya da başka gündemler sebebiyle bu konunun üzerinde durmayan yazılı ve görsel medyamız maalesef bir yıl sonra bu konunun üzerinde gitmeye karar vermiştir. Hangi saikle yaptığı konusunda biraz tereddütlerim vardır. Bugünkü açıklamam kamuoyunu doğru bilgilendirme açısındandır. Başka hadisenin yeni bir hadise imiş gibi gösterilmesi doğru değildir. Her iki hadisede de meydana gelen bir takım çocukların cinsel istismarına ilişkin hadiseleri tasvip etmemizin imkanı yoktur onları şiddetle kınıyoruz nefretle kınıyoruz hatta lanetliyoruz. Ama her iki hadisede de suçlular ya da şüpheliler yakalanmış büyük ölçüde tutuklamalar

meydana gelmiş ve hiçbir şeyden çekinmeden korkmadan cesaretle olayların üzerine gidilmiş ve iş yargıya intikal ettirilmiştir. Ama bende bir üzüntümü dile getiriyorum. Siirt faziletli insanların yaşadığı bir yerdir. Tarihte de böyle anılmıştır. Fakat her toplumda görülebilen münferit hadiseleri toplumun geneline mal ederek vermek, sanki bütün Siirt erkekleri suçluymuş ya da tüm Siirtliler olayı biliyor saklıyormuş gibi göstermenin doğrusu çok ahlaki etik bir davranış olmadığı kanaatindeyim. Her toplumda bu tür olaylar işleniyor. Önemli olan bu olayların üzerinde gidilip gidilmediği, olayın faillerinin üzerinde gidilip gidilmediği, ihmali görülenler hakkında yasal işlemlerin yapılıp yapılmadığıdır. Bence olayın üzerinde hassasiyetle ve büyük bir cesaretle gidilmiştir. Suçlular adaleti intikal ettirilmiştir. Ama bütün Siirtlileri suçlamak, onları ahlak dışı ifadelerle vasıflandırmak ve bütün bir toplumu suçlu gibi göstermenin basın ahlakına çok uymadığını ifade etmeyi kendi açımdan bir vazife olarak telakki ederim" diye konuştu.

Vali Şentürk, olayın üzerinin örtbas edilmesinin söz konusu olamayacağını ve adli ve idari açıdan gereken her şeyin yapıldığını ve MEB tarafından görevlendirilen iki bakanlık müfettişinin hem Pervari ve hem de Siirt'te incelemeler yaptıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 15:23:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 19:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet atılgan IP: 78.172.13.xxx Tarih : 27.04.2010 22:40:59

BURADA SAYIN VALİMİZ NECATİ ŞENTÜRKE KATILIYOR VE BASIN MENSUBU ARKADAŞLARI KINIYORUM BU OLAYI BÜTÜN SİİRTLİLERİN ÜZERİNE YIKIYORLAR SİRTTE GİZLENEN HABER YOK FAKAT SİZ BASIN MENSUPLARI BU OLAYI ÇOK BÜYÜK SKANDAL YAPTINIZ EVET BUNU YAPANLAR GERÇEKTENDE CEZALARINI ÇEKECEĞİNE İNANIYORUM AMA 1 YIL ÖNCEKİ MEVZUYU TEKRAR TEKRAR GAZETELERDE HABERLERDE MANŞET TEN VERMENİZİN BİR ANLAMI YOK BU BASIN ÖZGÜRLÜĞĞÜ DEĞİLDİR BU BASININ AYIBIDIR GEREK BAŞBAKANIMIZ GEREKSEDE SİİRT VALİMİZİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA KAPATIYORUM SİZ DEĞERLİ BASIN MENSUPLARINDAN BU OLAYI DAHA FAZLA SAPTIRMAMALARINI RİCA EDİYORUM