5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

20 öğrenci kahvaltıdan zehirlendi

20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Siirt'te 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kredi Yurtlar Kurumu'nda sabah kahvaltısı yapan 20 öğrenci, yedikleri yemek sonrasında mide bulantısı, karın ağrısı ve baş dönmesi şikayetleriyle Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin bir kısmı acil serviste müşahede altına alındı. Yapılan ilk muayenelerde öğrencilere gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Kahvaltıya katılan diğer öğrenciler de sağlık kontrolünden geçirildi.

Olayla ilgili yetkililerce soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yetkililer konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Öğrencilerden A.İ., "Arkadaşım salam ve peynir yediği için zehirlenmiş, sabah kahvaltı yaptıktan sonra iyiydi, o kadar kötü değildi. Saat 12.00 gibi hastaneye getirdik ve hiçbir görevli bizimle ilgilenmedi hepsi soğuk algınlığı, soğuk algınlığı dediler. Bir de ambulans sorunumuz çıktı"dedi.

Öğrenci M.Y., "Son birkaç gündür yurttaki salamlardan şikayet vardı. Müdüre kaç sefer bu olay iletildi, müdür kulak arkası yaptı. 'Siz okulunuzla ilgilenin, yurttaki salamlardan size ne' gibi laflar etti bize. Bugün ben kahvaltı yapmadım. Saat 14.00 gibi 25 -30 kişiye yakın aynı vakadan dolayı arkadaşlarımız mide bulantısından mide ağrısından hastaneye başvurdu. Ama daha önce yurt müdürüne başvuruyorlar. Yurt müdürü hastane görevlilerinden önce polise haber veriyor. Doktorlardan önce polisler geldi. Yurt

müdürünün kantin ortaklarından olduğu yönünde iddia var. Savcılık olayı araştırsın" diye konuştu.

20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINA ALINDI
20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 19:47:01
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 01:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?