5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

2009 eğitim yatırımları belli oldu

Siirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, 2009 yılında yapılacak eğitim yatırımlarının belli olduğunu belirterek yatırımlar kapsamında yıl içinde 2 ana okulu, 58 derslik ve 31 adet lojman yapılacağını bildirdi.

Yıl içinde eğitim yatırımlarına 6 bin 500 TL ödenek ayrıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, "Bu yıl için de, merkez ve Kurtalan ilçesinde olmak üzere 2 ana okulu, 58 derslik ve 31 adet lojman yapacağız. Bunlar için ayrılan ödenek tutarı 6 bin 500 TL'dir. Bunların yanı sıra, biri merkez, biri Kurtalan diğeri de Pervari ilçemizde olmak üzere 3 adet lisemizin inşaatı da bitecek. Bu okul ve lojmanlara ilişkin ihaleleri Mayıs ayı içerisinde yaparak, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına kadar bu inşaatların tamamlanmasını amaçlıyoruz. Büyük çoğunluğu kırsal kesimde olan bu yatırımlarımızın tamamlanması ile fiziki bina ihtiyacımız karşılanmış olacak. Bundan sonra eğitimdeki kalitenin arttırılmasına yoğunlaşacağız" dedi.

Atalay, bütün okullara sinevizyon ile fotokopi makinesi sağlayacaklarını ve 8 derslikli bütün ilköğretim okullarının da kalorifer tesisatına kavuşturulacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 13:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?