4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

25 genç gezilerini sürdürüyor

İstanbul'da yüksek öğrenim gören 2 Türk gencinin hazırladığı Avrupa Birliği (AB) fonu destekli proje kapsamında, Türkiye dahil 5 ülkeden 5 kişilik gruplar halinde Siirt'e gelen 25 gencin gezisi devam ediyor. 

Yunus Emre Aşan ve Özkan Uzelli adlı üniversite öğrencilerinin hazırladığı proje kapsamında, yaşları 18 ile 25 arasında değişen Moldavya, Polonya,Türkiye, Gürcistan ve İspanya'dan gelen toplam 25 gence Belediye Başkanı Mervan Gül tarafından yemek verildi. Belediye Başkanı Gül'ün Kızlar Tepesi'nde verdiği yemeğe, Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, Emniyet İl Müdürü Cuma Ali Aydın, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ve belediye encümenleri katıldı. Belediye Başkanı Mervan Gül, yemekte yaptığı konuşmada, kenti ziyarete gelen insanlara ilgi gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, "Avrupa Birliği sürecine girdiğimiz bugünlerde ilimize gelip ciddi projeler başlatan ve ilimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön safhaya çıkaran insanları en iyi şekilde ağırlamak ve onlara ayak uydurmak, önce Siirtimiz'in turizmini geliştirecek ve ülkemize AB yolunda kapı aralayacaktır. Bu insanlar, ülkelerine dönüşte burada nelerle karşı karşıya geldiklerini, nasıl bir ülkeye sahip olduğumuzu anlatır ve böylece ülkemiz tanınır" dedi. 

Yemeğin ardından bir teşekkür konuşması yapan Özkan Uzelli ise, Siirt Belediyesi'nin kendilerine yaptığı katılardan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bizler, Siirt'te başlatmış olduğumuz proje çalışması kapsamında bizlerle ilgilenen ve yardımlarını esirgemeyen başta Valimiz Hüseyin Avni Mutlu olmak üzere bizlere bu geceyi yaşatan Belediye Başkanımız Mervan Gül Bey'e özellikle teşekkür ederiz" diye konuştu. 

İngilizce ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlenen gençlere katılan Belediye Başkan Mervan Gül, gençlerle birlikte halay çekti.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 17:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?