4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

27 köy ve mezrada su sevinci

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında suya kavuşan 27 köy ve mezraları gezerek, vatandaşların sevincine ortak oldu. 

Siirt'in Kurtalan İlçesi'ne bağlı köy ve mezraları gezen Vali Mutlu, köylülerin su sevincini beraber yaşadı. İlk olarak, 30 yıldır su sorunu yaşayan 187 nüfuslu İğneli Mezrası'na giden Vali Mutlu, köylere destek projesi kapsamında kapalı su şebekesine kavuşan mezrada, ilk defa musluktan akan suyu içti. 

Vali Mutlu, 30 kilometre mesafeden eşek sırtında ve omuzlarında su taşıyarak su sorunlarını gidermeye çalışan İğneli Mezrası sakinlerine seslenerek, "Eşek bile su taşımaktan kurtuldu" dedi. Valinin bu sözleri köylüler arasında gülüşmelere neden oldu. Vali Mutlu yaptığı açıklamada, KÖYDES kapsamında susuz köy ve mezralarda çalışmaların başladığını belirterek, "KÖYDES projesi kapsamında Siirt'te köylerimizin köy yollarıyla kapalı şebeke içme suyu tesislerinin yapımı konusunda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağustos ayı sonu Eylül ayı başı itibariyle, 190 köy ve mezramızdaki vatandaşlarımıza kapalı şebeke içme suyu tesisini tamamlayıp teslim edeceğiz. Bugün Kurtalan İlçesi'ne bağlı köylerle mezralarımızı gezdik. Burada vatandaşlarımızın sevincini görmek ve yaşamak bizleri fevkalade mutlu etti. Bu yıl ilimize ayrılmış olan kaynak 25 milyon YTL'dir. Bu kaynağın Ağustos ayında tamamlanmasına özen gösteriyoruz. Bunu bitirdikten sonra, şayet imkan bulunursa, yeni kaynakları da kullanmak arzusundayız" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 16:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şirvan altan IP: 81.214.225.xxx Tarih : 6.07.2006 15:26:44
Başkanın yaptığı çalışmalarından dolayı kendisine gelecek çalışmalarda başarılar.