3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

3 aile mahsur kaldı

Siirt merkezi ve ilçelerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle, Göktaş köyünde 3 ailenin kaldığı çadırlar ve hayvan barınakları çöktü.

Siirt merkezi ve ilçelerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle, Göktaş köyünde 3 ailenin kaldığı çadırlar ve hayvan barınakları çöktü. Siirt Belediyesi'ne bağlı ekipler, köyde mahsur kalan ailelere ulaşmak için sabahın erken saatlerinde çalışma başlattı.

Kurtalan İlçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Göktaş (Tuşaj) köyündeki 3 ailenin kaldığı çadırlar ve hayvan barınakları çöktü. Gece saatlerinde köyden bir grup köylü Kurtalan merkezine gelerek mahsur kalan aileler için yardım istedi. Ancak, yoğun kar yağışı ve gece olması itibariyle yol açma ekiplerinin köye gidemeyeceği cevabını olan köylüler yardım için Siirt Belediyesi'ne başvurdu. Sabahın erken saatlerinde Siirt Belediyesi, bir kepçe ve yol açma ekibi ile çalışma başlattı. Yol açma çalışmaları devam ederken, şimdiye kadar 45 kilometrelik yolun ancak 20 kilometresi açıldı. Kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu yolda iş makineleri ek zincirler takarak çalışma sürdürüyor. Zaman zaman yoğun kar yağışı ve sis yüzünden yolu kaybeden iş makinelerine köylüler rehberlik etti. 30 nüfuslu 3 aile ve 2 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu bölgeye ekiplerin öğle saatlerinde ulaşması bekleniyor.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Eruh Şırnak, Siirt Pervari yolu ulaşıma kapandı. Eruh, Pervari, Şirvan, Baykan ve Kurtalan'a bağlı 350'ye yakın köy ve mezranın yolu da ulaşıma kapanırken, kar yağışına rağmen yol açma çalışmaları devam ediyor. Bu arada Siirt'te yapılan uçak seferlerinin Batman'a yönlendirildiği öğrenildi. Kar yağışı nedeni ile trafik olumsuz etkilenirken, araç sürücüleri zor anlar yaşıyor. Kent merkezinde, belediye ekipleri iş makineleri ile şehir merkezindeki caddelerde kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yağış nedeniyle gece Eruh Şırnak yolunda mahsur kalan Dicle Elektrik A.Ş Müessese Müdürlüğü ekibini kurtarma çalışmaları ise devam ediyor
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 11:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?