5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

3 dilde pankart

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Ramazan ayını Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde hazırlanacak pankart ve imsakiyelerle karşılayacaklarını, geleneksel Melede ateşini yakacaklarını, Ramazan ayı boyunca yoksul vatandaşlara kuru gıda yardımında bulunacaklarını söyledi.

Sadak, 26-27 Eylül tarihlerinde fıstık festivali düzenleyeceklerini açıkladı.
Belediye Meclisi toplantı salonunda Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı, Siirt İl ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanlığı, Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanlığı temsilcileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Sadak, Ramazan ayı ve fıstık festivali ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Belediye Meclisi üyeleri ve mahalle muhtarlarının da izlediği basın toplantısında konuşan Sadak, "Siirt'in geleneğinde var olan ve Ramazan ayının müjdecisi Melede ateşini yarın saat 18.30'da Kızlar Tepesi parkında yakacağız. Bunun dışında Ramazan ayını 3 dilde hazırladığımız pankart ve afişlerle karşılayacağız. Ayrıca bu ayda kurduğumuz bir komisyon tarafından belirlenecek esaslara göre en az 2 bin aileye kuru gıda yardımında bulunacağız" dedi.

Fıstık festivali düzenleyeceklerini ve bu festivalin ne Türk, ne Kürt ne de Arap festivali olacağını belirten Başkan Sadak, şunları söyledi: "Ziraat Odası Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı, Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanlığı ve Siirt İli Fıstık Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı ile birlikte düzenleyeceğimiz fıstık festivali ne Türk, ne Kürt ne de Arap festivali olacaktır. Bu festival toplumsal barış festivali olacaktır.

Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, DTP Genel Başkanımız, bu alanda büyük emeği geçen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve ildeki bütün bürokratları davet edeceğimiz bu festivalde çeşitli yarışmalar ve paneller yapılacak. Verilecek resepsiyonda toplumun her kesimini bir araya getirmeye çalışacağız. Ayrıca gene festival çerçevesinde sürpriz isimleri getirterek Türkçe, Kürtçe ve Arapça müzikler icra edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?