5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

3 kurşun yedi ama...

VÜCUDUNA 3 KURŞUN İSABET ETTİ, TAKSİ ÇAĞIRIP HASTANEYE GİTTİ

Siirt'te uğradığı silahlı saldırıda vücuduna 3 kurşun isabet eden şahıs, ticari taksi ile gittiği hastanede tedavi altına alındı. Saldırgan ise İstanbul'a kaçmak isteyen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şirvan ilçesine bağlı Kömürlü köyünden Siirt'e gelen Nurettin Dede (34), Merkez Aydınlar Caddesi Tillo durağında aynı köyden husumetli olduğu M.Y.'nin silahlı saldırısına uğradı. Dede'ye 5 el ateş eden M.Y. daha sonra olay yerinden uzaklaşırken, bacaklarına 3 kurşun isabet eden Nurettin Dede yoldan geçen bir taksiyi durdurarak kendi imkanları ile hastaneye ulaştı. Acil Servis'e yürüyerek giren Dede'ye hemen müdahalede bulunuldu. Sol bacağına 1 kurşun ve sağ bacağına 2 kurşun isabet ettiği belirlenen yaralı şahıs ameliyata alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, yaralı şahsı hastaneye getiren 56 AZ 379 plakalı ticari taksi şoförü ile olay yerindeki görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda zanlı M.Y.'yi İstanbul'a kaçmaya çalışırken seyahat firmalarının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda yakaladı. Olay yerinde yapılan incelemelerde ise 2 adet boş kovan ve 2 adet kurşun çekirdeği bulundu.

Olayı duyan Nurettin Dede'nin yakınları hastaneye akın ederken, olası bir gerginliğe karşı Acil Servis'in önüne polis ekipleri ve hastane güvenliği güvenlik koridoru oluşturdu. Vatandaşlar Acil Servis'e kimlik kontrolü yapılarak alındı. Dede'nin yakınlarından Abdulkerim Dede, "Olay 2009 yerel seçimlerinden bu yana meydana gelen muhtarlık seçimleri yüzündendir. İki taraf arasında muhtarlık kavgası daha önceden başlamıştı. Yine meydana gelen silahlı çatışmada 5 kişi yaralanmıştı. Şirvan Kaymakamı, Emniyet

Müdürü ve bölgenin önde gelen kanat önderlerinin araya girmesiyle iki aile barıştırılmıştı" dedi.

VÜCUDUNA 3 KURŞUN İSABET ETTİ, TAKSİ ÇAĞIRIP HASTANEYE GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 17:57:02
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 20:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?