9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

30 bin dönümde sulama yapılacak

SİİRT'TE 30 BİN DÖNÜM ALANDA SULAMA ALTYAPISI KURULACAK

Siirt'te kırsal kalkınmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Tarım Bakanlığı'nın desteği ile 7 proje ile yaklaşık 30 bin dönüm alanda modern sulama altyapısı kurulacak.

DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça, Siirt'te modern sulama için 7 potansiyel sahada toplu basınçlı sulama sistemleri kurulacağını belirterek, "Siirt'te kırsal kalkınmaya yönelik modern sulama projelerinin hayata geçirilmesi için yürütülen işbirliği başarıyı getirdi. Tarım Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek 7 proje ile yaklaşık 30 bin dönüm alanda modern sulama altyapısı kurulacak. Tarım Bakanlığı tarafından verilen kırsal kalkınma desteklerine başvurular geçen ay sona erdi.

Siirt bir önceki programda 11 başvuru yaparken, bu yıl yapılan başvurular 23'e çıktı. Başvuruların artmasında doğru bilgilendirme ve yönlendirmenin yanı sıra daha önce başvuru yapılmayan sulama gibi alanlarda yerel işbirliği ile başvuru yapılmasının sağlanması etkili oldu. Modern sulama için 7 potansiyel sahada toplu basınçlı sulama sistemleri kurulacak. Siirt İl Tarım Müdürlüğü'nden alınan teknik desteklerle Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, ilçe kaymakamlık proje ofisleri, İlçe Tarım Müdürlükleri, İl Özel İdaresi, Valilik AB Proje Birimi ile ortaklaşa çalışılarak başvuruların hazırlanmasında ortak bir çalışma yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Talep edenlere iş planı hazırlanması noktasında fizibilite desteği verildiğini belirten Paça, "Destek çağrısı kapsamında ajansımızın Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından kaymakamlıklarla koordineli çalışılarak tüm ilçelerde bilgilendirme toplantıları yapıldı. Bilgilendirmenin yanı sıra daha önce Yatırım Destek Ofisimize gelen yararlanıcılar hatırlatma amaçlı ofise davet edilerek, programa yönlendirildi. Programa başvuru yapmak isteyen yararlanıcılardan talep edenlere iş planı hazırlanması noktasında fizibilite desteği verildi. Program kapsamında yapılan başvurulardan tarımsal ürünlerin birincil işlemesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni, tamamlama ve kapasite geliştirme projelerinden 6'sı, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik projelerden de 1'i olmak üzere 7 proje daha başarılı bulundu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 14:10:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 19:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?