5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

30 köy konağına 1 milyon TL

SİİRT'TE 30 ADET KÖY KONAĞI YAPILIYOR

Siirt'te 30 köye köy konağı yapılması amacıyla çalışma başlatılırken çalışmalar için 1 milyon 250 bin TL harcama yapılacağı kaydedildi.

Siirt Valisi Necati Şentürk, köylerin belirli bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere köy konaklarının yapımına karar verdiklerini belirterek, "Köylerimizde gelecek misafirlerin ağırlanması ve konaklaması, yapılacak toplantılarda uygun mekan bulma konularında zorluklar çekiliyordu. Çoğu zaman okul veya camiler kullanılmak mecburiyeti ortaya çıkıyordu. Biz bu durumu göz önünde bulundurarak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerimize birer köy konağı yaptırmaya başladık. İlk etapta 30 köyümüzde birer köy konağı yaptırmaya başladık. Her biri 41 bin 500 TL tutarında olacak bu köy konakları için 1 milyon 250 bin TL harcama yapacağız" dedi.

İl Genel Meclisi AK Parti Merkez ilçe üyesi Nihat Altunç da yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Aktaş, Eğlence, Ekmekçiler ve Meydandere köylerinde konak yapılacağını belirtti. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Daha önce İnkapı ve Doluharman köylerinde birer köy konağı yaptırmıştık. Şimdi de Aktaş, Eğlence, Ekmekçiler ve Meydandere köylerimizde birer konak daha yaptırıyoruz. İhaleleri yapılan bu konaklar 3 ay sonra tamamlanacak ve köy muhtarlarına teslim edilecek. 110 metrekare olarak yapılan konaklarda köyün sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde köy odası, muhtarlık odası, okuma salonu bulunacak. Ayrıca mutfak banyo ve wc de yer alacak."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:46:02
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 16:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?